Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
zemiaky, 500 g mäkkého tvarohu, 500 g polohrubej múky, cibuľa (čím viac, tým lepšie), masť, mlieko, soľ, čierne mleté korenie
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zm...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g hovädzieho mäsa, 200 g teľacieho mäsa, 200 g baranieho mäsa, 1 cibuľa, 1 žemľa, 1 vajce, 1 lyžica hladkej múky, 1 dcl kyslej smotany, 80 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Mäso zomelieme. Nakrájanú cibuľu zmiešame s navlhčenou žemľou, vajcom, múko...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g bravčových kotlet, 400 g valašskej klobásy, 100 g ostrého kečupu, 150 g šampiňónov, 1 väčšia červená paprika, sterilizovaná kukurica v slanom náleve, 1 cibuľa, cesnak, soľ, mleté ​​čierne korenie, olej
Plátok z bravčové kotlety naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na časti...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 100 g rozpusteného masla, pol hrnčeka mlieka, 1 prášok do pečiva, hrozienka, oriešky
Všetky suroviny zmiešame, cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej bábovkov...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g kelu, 100 g klobásy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 80 g paradajok, 80 g polohrubej múky, 100 g bieleho jogurtu, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať
Očistený kel zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na rezance. Na oleji opr...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 kg srnčieho zadného mäsa, 360 ml piva, 1 pohár (450 ml) talianskych papričiek peperoncini (bez nálevu), soľ, čierne korenie
Mäso zbavíme tuku a šliach, osolíme a okoreníme a dáme do pomalého hrnca. Z...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g diviny (srnčie alebo diviak), 500 g bravčového boku, 50 g masla 1 väčšia cibuľa, soľ, korenie, bobkový list, 500 g surovej bravčovej masti, 150 g sušených sliviek, 100 g vlašských orechov, 3 lyžičky zaváraných brusníc, 3 lyžičky ríbezľovej marmelády, 2 dcl bieleho vína (rulandské šedé), 2 cl hruškovica
Do hrnca alebo panvice dáme maslo a na ňom osmažíme zverinu aj bok nakrájan...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg bravčového pliecka, 2 väčšie cibule, 1 šúľky cesnaku, 1 lyžica soli, 1 lyžica rasce, 1 lyžica oleja
Bravčové mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na ko...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg čerstvých trniek, 1 kg cukru, 0,5 l vody, 6 kusov škorice, malá hrsť klinčekov
Trnky asi 3 minúty povaríme, scedíme a nasypeme do pohárov. Z cukru, vody, ...


Potrebujeme tieto suroviny:
6 broskýň, 150 g trstinového cukru, 100 g pistácií, 50 g mandlí, 1 žĺtok, 1 lyžička mletej škorice, kúsok celej škorice, 200 ml vína Muscat Ottonel, 150 ml kyslej smotany
Broskyne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a jamky po kôstke ešte zľahka...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!