KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept krušnohorské brambrdle potrebujeme tieto suroviny: • zemiaky • 500 g mäkkého tvarohu • 500 g polohrubej múky • cibuľa (čím viac • tým lepšie) • masť • mlieko • soľ • čierne mleté korenie Recept krušnohorské brambrdle pripravíme takto:
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu. Osolíme, okoreníme. ?Smotánka?: 250 g tvarohu zmiešame s mliekom a osolíme. Múku zmiešame s vodou až vznikne cesto. Osolíme, okoreníme. Z cesta vyváľame plát a pohárikom vykrajujeme malé placky. Na placky kladieme plnku a prehnutím vytvoríme pirohy. Na panvičke na masti dozlatista osmažíme nakrájanú cibuľku. Pirohy varíme vo vriacej vode. Hotové pirohy vyplávajú nahor. Scedíme a necháme odkvapkať. Potom pirohy dobře premiešame s cibuľkou. Pirohy obalené cibuľkou namáčame do ?smotánky? a jeme rukami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Krušnohorské brambrdle nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Krušnohorské zemiakové placky Krušnohorské zemiaky krušnohorské brambrdle, recept, hlavné jedlá |
|