Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzej kostí, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1/2 zeleru, soľ, čierne korenie, 4 guličky nového korenia, 6 guľôčok čierneho korenia, 2 bobkové listy, petržlenová vňať Umyté hovädzie kosti vložíme do 1 l vlažnej osolenej vody a povaríme. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, kúsok zeleru, 120 g mrkvy, pór, cibuľa, 20 g masti, 1 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, majorán, 50 g údeného bôčika, 2 párky, 1,5 dl smotany, petržlenová vňať Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame. Cibuľu pokrájame...
Potrebujeme tieto suroviny:kačka, červená kapusta, soľ, ocot, cibuľa, červené víno, rasca, olej, čierne korenie, borievka, majoránka Kačku očistite, osoľte a nechajte trochu postáť, posypte rascou, prikryte, ...
Potrebujeme tieto suroviny:140 g práškového cukru, 140 g kokosovej múčky, 1 bielok, 1 lyžica rumu, 150 g jahodového džemu Na dosku nasypeme preosiaty práškový cukor a kokosovú múčku pomletú na mäso...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zeler, trocha oleje Zeler očistíme, pokrajáme na hranolčeky a opečieme na panvici s rozohriatým...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g polohrubej múky, 5 vajec, 200 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, na prvú náplň: 200 g pomletých vlašských orechov + 120 g práškového cukru + 1 lyžica strúhaných piškót + 120 g masla + 2 lyžice kakaa + 1 dcl rumu, na druhú náplň: 250 g masla + 150 g práškového cukru + 4-5 lyžíc jahodovej šťavy, 50 g tuku, čokoláda na varenie, niekoľko lyžíc vriacej vody Žĺtky vyšľaháme s preosiatym práškovým cukrom do peny, pridáme prášok do pe...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky hovädzej roštenky, 10 dkg Nivy, 2 dcl smotany na šľahanie, kremžská horčica, francúzska horčica, cibuľa, cesnak, worčestrová omáčka, olej na vyprážanie, mleté čierne korenie, soľ Plátky roštenky odblaňte a rozklepte na tenko, votrite do nich z jednej str...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g vepřové plece, 20 g slaniny, 2 vejce, mléko, 1 houska, cibule, sůl, pepř, petrželová nať, pažitka, muškátový květ Housku nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme pros...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g rezancov, 250 g sterilizovanej šošovice, 150 g slaniny, 400 g kabanosu, 2 cibule, 2 zväzky polievkové zeleniny, soľ, 1 lyžica kari, 1 lyžica masla, 2 l zeleninového vývaru, petržlenová vňať, 2-3 lyžice červeného vínneho octu Rezance varíme 10 minút v osolenej vode. V hrnci na masle rozškvaríme na ko...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zeler, 200 g čerstvých húb, 2 veľké cibule, 1 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 5 cl bieleho vína, 5 dcl vývaru, 1 lyžica masla, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 bobkový list, petržlenová vňať Očistený zeler pokrájame na hrubšie plátky, podlejeme trochou vody, osolíme...
|
|