Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
500 g bravčovej pečene, olej, soľ, na marinádu: pol cibule + 2 strúčiky cesnaku + 1 lyžička mletej sladkej papriky + pol lyžičky karí + pol lyžice nastrúhaného zázvoru + šťava z polovice citróna
Očistenú pečeň opláchneme, necháme odkvapkať, nakrájame na rezance, premieš...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 0,25 l mlieka, 2 lyžice cukru, 1 kocka droždia , 1 vanilkový cukor, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 žĺtok, 2 lyžice masla, 1 lyžica oleja, 1 vajce na potretie, hrozienka, mandle, mak, soľ
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a lyžicou múky, pridáme rozdrobené droždie,...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g mäsa(1/3 údeného + 1/3 bravčového + 1/3 teľacieho), 6 vajec, 30 g tuku, 6 až 10 rožkov, petržlenová vňať, 2 lyžice posekanej mladej žihľavy, soľ
Všetko mäso uvaríme, pokrájame nadrobno a premiešame ho s pokrájanými rožka...


Potrebujeme tieto suroviny:
750 g hovädzieho zadného mäsa, 5 plátkov slaniny, 250 g cibule, 150 g oleja, 100 g strúhanky, soľ, mleté ​​čierne korenie, petržlenová vňať (alebo pažítka), 2 lyžice hladkej múky, mäsový vývar
Cibuľu nakrájame na prúžky a opražíme na polovici množstva oleja. Z mäsa na...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g šošovice, soľ, 200 g prerastenej údenej slaniny, 3 cibule, masť na vymastenie pekáča
Prebratú, umytú a vopred namočenú šošovicu uvaríme domäkka a osolíme. Slani...


Potrebujeme tieto suroviny:
80 g tvrdého syru (eidam), 1 vajce, 4 lyžice mlieka, strúhanka, rasca, 1 strúčik cesnaku, horčica, cibuľa, soľ
Syr nastrúhame, pridáme vajce, strúhanku, mlieko, rascu, soľ a prelisovaný ...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg konskej sviečkovice, 30 g masla, 50 g bravčovej masti, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, soľ
Mäso zbavíme blán a šliach a na niekoľko dní naložíme do marinády. Potom mä...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g bravčového mäsa zo stehna, 100 ml bieleho vína, 2 lyžice kečupu, 1 cibuľa, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nadrobno ...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 balenie kvalitného rybieho filé, soľ, korenie, vajce, hladká múka, strúhanka, kúsok masla
Rybie filé rozmrazíme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na pravideln...


Potrebujeme tieto suroviny:
30 dkg polohrubej múky, 2 dcl mlieka, 3 vajcia, 3 lyžice kakaa, 10 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, černice, na posýpku: 15 dkg polohrubej múky + 10 dkg práškového cukru + 10 dkg masla
V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao, vajc...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!