Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 l šípok, 3 l vody, 1 kg cukru, vínne kvasinky, živná soľ Cukor rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme umyté šípky očistené od okvetia a...
Potrebujeme tieto suroviny:1 biela hlávková kapusta, 500 g mletého bravčového pliecka, 300 g kyslej kapusty, 250 g ryže, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie Na cibuľke podusíme ryžu do polomäkka. Celú hlávku kapusty dáme variť hlúbi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zväzok mladej cibuľky, 1 zväzok reďkoviek, 6 paradajok, 200 g anglickej slaniny, pár plátkov chleba (podľa veľkosti), soľ, korenie Cibuľu, reďkovky a paradajky nakrájame a dáme do misy. Slaninu nakrájame na...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg feferóniek, 0,5 kg paradajok, pol hlavy cesnaku, 3 lyžice octu, 1 lyžica soli, 1 lyžica cukru Feferónky očistíme od stopiek, riadne umyjeme, zbavíme semienok (môžeme ich...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g húb, 200 g bravčového mletého mäsa, 2 vajcia, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, soľ, čierne korenie, rasca, karí, olej, tatárska omáčka Huby nakrájame, pridáme rascu a korenie a dusíme vo vlastnej šťave. Potom p...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g chudého jahňacieho mäsa, 500 g zemiakov, 200 g cibule, 200 g bielej hlávkovej kapusty, 200 g kelu, 200 g zelených fazuliek, 200 g mrkvy, soľ, čierne korenie, 1 lyžička rasce, 1,5 hrnčeka vývaru, 2 lyžice masla, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Kapustu a kel zbavíme hlúbu a listových rebier a nakrájame na rezance, zele...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g šampiňónov, 2 vajcia, 40 g múky, soľ, 60 g tuku, 1 l vody, pažítka Z múky a polovice tuku pripravíme zlatistú zápražku, zalejeme vodou a varím...
Potrebujeme tieto suroviny:2 mäkké tvarohy, 1 kyslá smotana (väčšie balenie), 4 bielky, 3 hrste nasekaných lístkov medovky, 4 lyžice medu, šťava z 1 citróna, 1 dcl vody Med s vodou privedieme k varu a varíme tak dlho, kým sa med neťahá z varešk...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého morčacieho mäsa, 2 kocky bujónu, 1 vajce, 100 g eidamu, 150 g hladkej múky, olej na smaženie, na cestíčko: 210 g hladkej múky + 1 vajce + soľ + 200 ml vody + strúhanka Pripravíme cestíčko tak, že hladkú múku, vajce, soľ, vodu a strúhanku dôkla...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčovej panenky, anglická slanina, soľ, čierne korenie, masť Plátky slaniny naukladáme na seba tak, aby sa čiastočne prekrývali. Na ne k...
|
|