KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 23. apríla, meniny má: Vojtech Na recept feferónková pasta potrebujeme tieto suroviny: • 0,5 kg feferóniek • 0,5 kg paradajok • pol hlavy cesnaku • 3 lyžice octu • 1 lyžica soli • 1 lyžica cukru Recept feferónková pasta pripravíme takto:
Feferónky očistíme od stopiek, riadne umyjeme, zbavíme semienok (môžeme ich nechať, bude to pálivejšie), dáme do hrnca, pridáme umyté paradajky a trošku vody a dusíme. Až sú papriky mäkké, riadne rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme soľ, cukor, pretlačený cesnak a ocot a za stáleho miešania (inak sa zmes pripáli) varíme do zhustnutia. Zmes naplníme do čistých pohárov, uzavrieme a sterilizujeme (cca 10 minút). Feferónkový pastu podávame k rôznym mäsám či údeninám. V našej kuchárke bolo okrem receptu Feferónková pasta II nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Feferónková pasta Pasta z feferóniek feferónková pasta ii, recept, prílohy |
|