Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g baklažánov, 300 g paradajok, 5 zelených paprík, 1 veľká cibuľa, 2-3 vajcia, 100 g olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie Baklažány očistíme,paradajky olúpeme a všetko spolu s paprikou nakrájame. P...
Potrebujeme tieto suroviny:1 králik, 4 strúžiky cesnaku, 250 ml kečupu, sójová omáčka, worcestr, soľ, čierne korenie, chilli korenie Králika naporcujeme, zalejeme zmesou, ktorú pripravíme tak, že zmiešame vše...
Potrebujeme tieto suroviny:1000 g zemiakov, 2 vajcia, 250 g hrubej múky, 120 g krupice, soľ, na plnku: 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, 30 g strúhanky Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:tavený syr, maslo, soľ, mlete čierne korenie, pažítka Maslo necháme trochu změknúť, pak všetky suroviny okrem pažítky dobre premi...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, asi 150 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, korenie, mletá rasca, majorán, 3 strúčiky cesnaku, mlieko, tuk na vyprážanie, na kapustu: 500 g kyslej kapusty + 1 surový zemiak, 500 g údeného mäsa Olúpané zemiaky nastrúhame najemno, pridáme hladkú múku, vajce, soľ, rozotr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tresčej pečene, 1 pór, 1 mrkva, 20 g čerstvého zázvoru, rybací vývar, 1 citrón, 20 g kaparov, 2 cl bieleho vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, tenké ryžové rezance Na tuku z tresčej pečene orestujeme pór, mrkvu a zázvor. Pridáme ustricovú ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 zemiaky, 2 červené cibule, 200 g smotany na šľahanie, 2 citróny, 3 cm koreňa zázvoru, 3 strúčiky cesnaku, 200 g baby špenátu, 1 tmavá bageta, soľ, čierne korenie, 1 lyžica masla Zemiaky šúpeme, nakrájame na tenké plátky a uvaríme v osolenej vode do polo...
Potrebujeme tieto suroviny:10 dkg hrozienok, 1 dcl rumu, 10 dkg mletých orechov, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg postrúhanej čokolády, postrúhaný kokos Hrozienka namočíme do rumu najmenej na 12 hodín. Potom pridáme mleté orechy...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g čerstvých húb, 100 g koreňovej zeleniny, 80 g karfiolu, 80 g kapusty, 50 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 dcl smotany, 20 g múky, soľ, bazalka, petržlenová vňať, 80 g oleja, 100 g eidamskej tehly Huby a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky, kapustu nakr...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčovej pečene, olej, soľ, na marinádu: pol cibule + 2 strúčiky cesnaku + 1 lyžička mletej sladkej papriky + pol lyžičky karí + pol lyžice nastrúhaného zázvoru + šťava z polovice citróna Očistenú pečeň opláchneme, necháme odkvapkať, nakrájame na rezance, premieš...
|
|