Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Cmunda po kaplicku

Kategória: hlavné jedlá, údeniny

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept cmunda po kaplicku potrebujeme tieto suroviny:

   • 600 g zemiakov
   • asi 150 g hladkej múky
   • 1 vajce
   • soľ
   • korenie
   • mletá rasca
   • majorán
   • 3 strúčiky cesnaku
   • mlieko
   • tuk na vyprážanie
   • na kapustu: 500 g kyslej kapusty + 1 surový zemiak
   • 500 g údeného mäsa
Recept cmunda po kaplicku pripravíme takto:
Olúpané zemiaky nastrúhame najemno, pridáme hladkú múku, vajce, soľ, rozotretý cesnak a koreniny a premiešame. Ak chceme cmundu sýtejšiu, pridáme horúce mlieko a dohustíme hladkou múkou. Zo zmesi tvoríme placky, ktoré smažíme na rozpálenom tuku. Údené mäso uvaríme. Kapustu podlejeme trochou vody (pokiaľ je kyslejšia, prepláchneme vodou) a uvaríme do mäkka. Počas varenia pridáme najemno nastrúhaný malý zemiak a premiešame. Dochutíme soľou a cukrom, ak je to potrebné.





cmunda po kaplicku, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!