Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím
Cmunda po kaplickuKategória: hlavné jedlá, údeninyHodnotenie receptu:   Na recept cmunda po kaplicku potrebujeme tieto suroviny: • 600 g zemiakov • asi 150 g hladkej múky • 1 vajce • soľ • korenie • mletá rasca • majorán • 3 strúčiky cesnaku • mlieko • tuk na vyprážanie • na kapustu: 500 g kyslej kapusty + 1 surový zemiak • 500 g údeného mäsa Recept cmunda po kaplicku pripravíme takto: Olúpané zemiaky nastrúhame najemno, pridáme hladkú múku, vajce, soľ, rozotretý cesnak a koreniny a premiešame. Ak chceme cmundu sýtejšiu, pridáme horúce mlieko a dohustíme hladkou múkou. Zo zmesi tvoríme placky, ktoré smažíme na rozpálenom tuku. Údené mäso uvaríme. Kapustu podlejeme trochou vody (pokiaľ je kyslejšia, prepláchneme vodou) a uvaríme do mäkka. Počas varenia pridáme najemno nastrúhaný malý zemiak a premiešame. Dochutíme soľou a cukrom, ak je to potrebné.
cmunda po kaplicku, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!