![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 1000 g zemiakov • 2 vajcia • 250 g hrubej múky • 120 g krupice • soľ • na plnku: 250 g údeného mäsa • 1 cibuľa • 30 g masti • 30 g strúhanky Recept krkonošský zemiakový závin pripravíme takto:
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme múku, krupicu, soľ a vajce. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, rovnomerne natrieme pripravenou plnkou, zvinieme, zabalíme do čistej vlhkej utierky a obidva konce pevne zviažeme. Závin vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou tak, aby sa neprichytil o dno hrnca a uvaríme. Uvarený závin rozbalíme a nakrájame. Plnku pripravíme tak, že údené mäso uvaríme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, pridáme nakrájané údené mäso a strúhanku, opražíme a necháme vychladnúť. V našej kuchárke bolo okrem receptu Krkonošský zemiakový závin nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bačovský závin s klobásou Dusené hovädzie rezančeky so zeleninou a zemiakovými hranolčekmi Karlovarský závin Kuracia pečeň v zemiakových plackách Lotyšský zemiakový šalát Zemiakový guláš s medvedím cesnakom Zemiakový guláš s mletým mäsom Zemiakový guláš so slaninou krkonošský zemiakový závin, recept, hlavné jedlá |
|