Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel

Krkonošský zemiakový závin

Kategória: hlavné jedlá, bravčové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krkonošský zemiakový závin potrebujeme tieto suroviny:

   • 1000 g zemiakov
   • 2 vajcia
   • 250 g hrubej múky
   • 120 g krupice
   • soľ
   • na plnku: 250 g údeného mäsa
   • 1 cibuľa
   • 30 g masti
   • 30 g strúhanky
Recept krkonošský zemiakový závin pripravíme takto:
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme múku, krupicu, soľ a vajce. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, rovnomerne natrieme pripravenou plnkou, zvinieme, zabalíme do čistej vlhkej utierky a obidva konce pevne zviažeme. Závin vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou tak, aby sa neprichytil o dno hrnca a uvaríme. Uvarený závin rozbalíme a nakrájame. Plnku pripravíme tak, že údené mäso uvaríme a necháme vychladnúť. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozohriatej masti, pridáme nakrájané údené mäso a strúhanku, opražíme a necháme vychladnúť.





krkonošský zemiakový závin, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!