Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg čučoriedok, 800 g cukru, 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej, pektín Čučoriedky očistíme, povyberáme lístky, zaschnuté a zelené bobule. 1 kg čuč...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčová masť (najlepšie domáca), cibuľa Masti aj cibule si dáme množstvo podľa vlastnej chuti. Cibuľu nakrájame naj...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 1 väčší zeler (cca 400 g), 150 ml smotany na varenie, 80 g masla, soľ, mleté čierne korenie, štipka mletého muškátového orieška Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky a dáme ich variť do osolenej ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 zelery, 100 g húb, 50 g ryže, 1 vajce, 1-2 lyžice strúhanky, 30 g tuku, 10 g hladkej múky, citrónová šťava, soľ, zelená petržlenová vňať Zelery olúpeme, umyjeme a v horúcej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Pot...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl starej mysliveckej, 2 cl banánového sirupu 2 cl limetovej šťavy, ľadová drť, pomarančový džús V šejku rozmiešame alkohol, banánový sirup, citrusovú šťavu a ľadovú drť, n...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g pečeného bôčika, 1 varený zemiak, 2 zelené papriky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ Bôčik pomelieme spolu so zemiakmi, cibuľou, cesnakom a paprikami. Zmes prem...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g ľadových gaštanov, 100 g čokolády na varenie, 250 g stuženého pokrmového tuku, na plnku: 250 g vlašských orechov + 200 g práškového cukru + 150 ml mlieka + 50 g masla + 100 g hrozienok + 2 rumové esencie Nad parou rozpustíme najskôr tuk a potom vložíme čokoládu spolu s tyčinkami...
Potrebujeme tieto suroviny:2 baklažány, 2 strúčiky cesnaku, 4 dcl bieleho jogurtu, 4 lyžice olivového oleja, soľ Nelúpané baklažány nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a necháme 30-40 min...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg mäsa sladkovodných rýb, 100 g slaniny, 100 g masla, 2 vajcia, 2 žĺtky, 50 g strúhanky, 1 lyžica krupice, soľ, korenie, štipka nového korenia Nakrájanú slaninu vyškvaríme a ryby na nej opečieme. Potom podlejeme horúco...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g húb, 120 g rajčinového pretlaku, 3 lyžice oleja, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica horčice, 2 žľtky, soľ, mleté čierne korenie, masť, cesnak, hrianky, 3-4 borievky Huby očistíme, nadrobno pokrájame a na troche oleja udusíme do mäkka. Potom...
|
|