Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
očistené hlavičky bedlí, 250 g polohrubej múky, 2 vajcia, korenie, soľ, rascu, 1dcl piva, olej
Hlavičky bedlí krátko sparíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť a odkvap...


Potrebujeme tieto suroviny:
šľahaná sekaná (dá sa kúpiť), plátok nivy, plátok eidamu, červená paprika, zmes zelených byliniek (ligurček + pažítka + petržlen), horčica podľa chuti, plátky chleba
Sekanú zmiešame s na kocky nakrájanými syry a paprikou, pridáme nasekané by...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g bravčového mäsa zo stehna, 100 ml bieleho vína, 2 lyžice kečupu, 1 cibuľa, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nadrobno ...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g hovädzej kostí, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1/2 zeleru, soľ, čierne korenie, 4 guličky nového korenia, 6 guľôčok čierneho korenia, 2 bobkové listy, petržlenová vňať
Umyté hovädzie kosti vložíme do 1 l vlažnej osolenej vody a povaríme. Potom...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g teľacej pečene, 2 veľké cibule, 1 lyžica masti, 150 ml svetlého piva, 1 lyžica hladkej múky, soľ, čierne mleté ​​korenie
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masti. Potom pridáme nakrájanú peče...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 ml citrónovej šťavy, 180 ml vody, 300 g cukru, 2 bielky, 1 hrsť čerstvých lístkov bazalky
Z vody a cukru urobíme v hrnci cukrový rozvar. Po vychladnutí pridáme bazal...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g diviačieho stehna, 30 g údenej slaniny, 2 cibule, cesnak, soľ, čierne mleté ​​korenie, tymián
Odležané mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme slaninou, cesnakom a tymiano...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g rybieho filé, 0,5 l plnotučného mlieka, 4 guličky celého korenia, hladká múka, muškátový kvet, soľ, 2 polievkové lyžice sterilizovaného hrášku
Nerozmrazené filé varíme v 3/4 litra slanej vody s korením (čím menej vody,...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g šošovice (lepšie červená nelúpaná), 120 g listového špenátu, 120 g papriky, 60 g cibule, 200 g bieleho jogurtu, 50 ml oleja, morská soľ, mletá kurkuma, mletý koriander, mletá rímska rasca
Šošovicu na hodinu namočíme a potom ju uvaríme, ale nerozvaríme (v prípade ...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté ​​čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru
Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!