Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:očistené hlavičky bedlí, 250 g polohrubej múky, 2 vajcia, korenie, soľ, rascu, 1dcl piva, olej Hlavičky bedlí krátko sparíme vo vriacej vode a necháme vychladnúť a odkvap...
Potrebujeme tieto suroviny:šľahaná sekaná (dá sa kúpiť), plátok nivy, plátok eidamu, červená paprika, zmes zelených byliniek (ligurček + pažítka + petržlen), horčica podľa chuti, plátky chleba Sekanú zmiešame s na kocky nakrájanými syry a paprikou, pridáme nasekané by...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového mäsa zo stehna, 100 ml bieleho vína, 2 lyžice kečupu, 1 cibuľa, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nadrobno ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzej kostí, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1/2 zeleru, soľ, čierne korenie, 4 guličky nového korenia, 6 guľôčok čierneho korenia, 2 bobkové listy, petržlenová vňať Umyté hovädzie kosti vložíme do 1 l vlažnej osolenej vody a povaríme. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g teľacej pečene, 2 veľké cibule, 1 lyžica masti, 150 ml svetlého piva, 1 lyžica hladkej múky, soľ, čierne mleté korenie Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masti. Potom pridáme nakrájanú peče...
Potrebujeme tieto suroviny:200 ml citrónovej šťavy, 180 ml vody, 300 g cukru, 2 bielky, 1 hrsť čerstvých lístkov bazalky Z vody a cukru urobíme v hrnci cukrový rozvar. Po vychladnutí pridáme bazal...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g diviačieho stehna, 30 g údenej slaniny, 2 cibule, cesnak, soľ, čierne mleté korenie, tymián Odležané mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme slaninou, cesnakom a tymiano...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g rybieho filé, 0,5 l plnotučného mlieka, 4 guličky celého korenia, hladká múka, muškátový kvet, soľ, 2 polievkové lyžice sterilizovaného hrášku Nerozmrazené filé varíme v 3/4 litra slanej vody s korením (čím menej vody,...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g šošovice (lepšie červená nelúpaná), 120 g listového špenátu, 120 g papriky, 60 g cibule, 200 g bieleho jogurtu, 50 ml oleja, morská soľ, mletá kurkuma, mletý koriander, mletá rímska rasca Šošovicu na hodinu namočíme a potom ju uvaríme, ale nerozvaríme (v prípade ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g filety z lososa, 200 g filety z tresky, polka póru, 2 mrkvy, 100 g zeleru, 100 g kvaky, polovica feniklu, 200 ml sladkej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 150 ml bieleho vína, 1 lyžica masla, 2 lyžice tomatového (červeného) pesta, 650 ml rybacieho vývaru Zeleninu nakrájame na tenké rezance, filé zbavíme kože a nakrájame na kocky...
|
|