KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept arabská šošovka potrebujeme tieto suroviny: • 300 g šošovice (lepšie červená nelúpaná) • 120 g listového špenátu • 120 g papriky • 60 g cibule • 200 g bieleho jogurtu • 50 ml oleja • morská soľ • mletá kurkuma • mletý koriander • mletá rímska rasca Recept arabská šošovka pripravíme takto:
Šošovicu na hodinu namočíme a potom ju uvaríme, ale nerozvaríme (v prípade červenej nelúpanej šošovky je doba máčania a varenia kratšia). Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu. Až sa začne zafarbovať a zavonia, pridáme na drobné kocky nakrájanú papriku a opäť opražíme. Až papriky zmäknú a pustí šťavu, pridáme vopred sparený a na drobné kúsky pokrájaný špenát, osolíme a podlejeme trochou vývaru z šošovky. V troche zohriateho oleja rozmiešame korenie (kurkumu, koriander a rímsku rascu - vždy asi necelú polovicu lyžičky) a vmiešame do šošovky. Do šošovky pridáme aj zeleninový základ a všetko krátko podusíme. Nakoniec vmiešame do pokrmu biely jogurt. Arabskú šošovicu podávame s ryžou alebo ryžovými plackami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Arabská šošovka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Arabská hovädzia pečeň Znojemská šošovka arabská šošovka, recept, hlavné jedlá |
|