Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g tvarohu, 200 g práškového cukru, 20 g zemiakovej múky, 500 ml kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienok, 1 citrón, strúhanka, olej Tvaroh zomelieme a vymiešame spolu s kyslou smotanou. Bielky oddelíme od žĺ...
Potrebujeme tieto suroviny:175 g hladkej múky, 200 g krupicového cukru, 150 ml mlieka, 3 vajcia, 1 lyžica masla, 1 lyžica vanilkového arómy, 3 lyžice vysoko akostného kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, na náplň: 125 ml smotany na šľahanie + 125 g čerstvých malín , na čokoládovú polevu: 150 ml smotany na šľahanie + 150 g tmavej čokolády (s minimálne 70% obsahom kakaového prášku) + 1 lyžica zlatého sirupu + čerstvé maliny na ozdobu Do mlieka pridáme maslo a zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Potom odstav...
Potrebujeme tieto suroviny:4 pstruhy, 1 citrón, 750 ml tokajského vína, 1 lyžiča masla, soľ, 1 bobkový list, tymián, rozmarín, pomleté klinčeky, muškátový kvet, šafran, kôpor, 1/2 lyžičky škrobovej múčky, trocha sladkej smotany Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme, pokvapkáme citrónovou šťavou,...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g mäsa, 3 lyžice polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, 2 až 3 lyžice mlieka, petržlenovú vňať, tuk na vyprážanie Rezne na okraji narežeme, naklepeme, posolíme a obalíme v múke. Vajcia poso...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g zemiakov, 4 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 30 g masti, 250 ml mlieka, 30 g hladkej múky, 1000 ml vody, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do osolenej vriacej vody. ...
Potrebujeme tieto suroviny:mango, ananás, granátové jablko, 3 ks kiwi, 1 karambola, 250 g jahôd, 2 ks vanilkového koreňa alebo cukru, 2 limetky, 300 g kryštálového cukru, mätový list, voda Vodu, kryštáľový cukor, limetku a vanilkový koreň privedieme do varu, varím...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčových kotliet, 240 g sterilizovaného leča, 300 g čerstvých paradajok, 60 g oleja, soľ, korenie, cesnak Mäso nakrájame na 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a narežeme okrajo...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zelenej špargle, 1,5 litra vody, tymián, 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžice masla, 1 šalotka, 400 g ryže arborio, 150 ml suchého bieleho vína, 1 lyžička citrónovej kôry, soľ, 100 g mascarpone, 100 g strúhaného parmezánu, 2 lyžičky citrónovej šťavy, čerstvá šalvia Špargľu ošúpeme a z každého výhonku odrežeme hornú tretinu so špičkou. Spod...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g hovädzej sviečkovej, 2 plátky oravskej slaninky, 4 cl koňaku, 2 dcl šľahačky, zelené fazuľkové struky, olej, maslo, bylinkové maslo, soľ, mleté čierne korenie, bylinková soľ, horčica, worchester, citrón, čučoriedkový kompót Sparené fazuľové struky zabalíme do plátku oravskej slaninky. Mäso pokvapká...
Potrebujeme tieto suroviny:4 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička paradajkového pretlaku, 10 g masla, 600 ml mäsového vývaru, 1 lyžica nakrájanej bazalky (môže byť aj sušená), soľ, štipka cukru Paradajky obarte vriacou vodou, opláchnite studenou vodou, olúpte, vyberte ...
|
|