Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
500 g tvarohu, 200 g práškového cukru, 20 g zemiakovej múky, 500 ml kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienok, 1 citrón, strúhanka, olej
Tvaroh zomelieme a vymiešame spolu s kyslou smotanou. Bielky oddelíme od žĺ...


Potrebujeme tieto suroviny:
175 g hladkej múky, 200 g krupicového cukru, 150 ml mlieka, 3 vajcia, 1 lyžica masla, 1 lyžica vanilkového arómy, 3 lyžice vysoko akostného kakaa, 1 lyžička sódy bikarbóny, na náplň: 125 ml smotany na šľahanie + 125 g čerstvých malín , na čokoládovú polevu: 150 ml smotany na šľahanie + 150 g tmavej čokolády (s minimálne 70% obsahom kakaového prášku) + 1 lyžica zlatého sirupu + čerstvé maliny na ozdobu
Do mlieka pridáme maslo a zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Potom odstav...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 pstruhy, 1 citrón, 750 ml tokajského vína, 1 lyžiča masla, soľ, 1 bobkový list, tymián, rozmarín, pomleté klinčeky, muškátový kvet, šafran, kôpor, 1/2 lyžičky škrobovej múčky, trocha sladkej smotany
Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme, pokvapkáme citrónovou šťavou,...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g mäsa, 3 lyžice polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, 2 až 3 lyžice mlieka, petržlenovú vňať, tuk na vyprážanie
Rezne na okraji narežeme, naklepeme, posolíme a obalíme v múke. Vajcia poso...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g zemiakov, 4 paradajky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 30 g masti, 250 ml mlieka, 30 g hladkej múky, 1000 ml vody, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do osolenej vriacej vody. ...


Potrebujeme tieto suroviny:
mango, ananás, granátové jablko, 3 ks kiwi, 1 karambola, 250 g jahôd, 2 ks vanilkového koreňa alebo cukru, 2 limetky, 300 g kryštálového cukru, mätový list, voda
Vodu, kryštáľový cukor, limetku a vanilkový koreň privedieme do varu, varím...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g bravčových kotliet, 240 g sterilizovaného leča, 300 g čerstvých paradajok, 60 g oleja, soľ, korenie, cesnak
Mäso nakrájame na 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a narežeme okrajo...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g zelenej špargle, 1,5 litra vody, tymián, 1 lyžica olivového oleja, 2 lyžice masla, 1 šalotka, 400 g ryže arborio, 150 ml suchého bieleho vína, 1 lyžička citrónovej kôry, soľ, 100 g mascarpone, 100 g strúhaného parmezánu, 2 lyžičky citrónovej šťavy, čerstvá šalvia
Špargľu ošúpeme a z každého výhonku odrežeme hornú tretinu so špičkou. Spod...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g hovädzej sviečkovej, 2 plátky oravskej slaninky, 4 cl koňaku, 2 dcl šľahačky, zelené fazuľkové struky, olej, maslo, bylinkové maslo, soľ, mleté čierne korenie, bylinková soľ, horčica, worchester, citrón, čučoriedkový kompót
Sparené fazuľové struky zabalíme do plátku oravskej slaninky. Mäso pokvapká...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička paradajkového pretlaku, 10 g masla, 600 ml mäsového vývaru, 1 lyžica nakrájanej bazalky (môže byť aj sušená), soľ, štipka cukru
Paradajky obarte vriacou vodou, opláchnite studenou vodou, olúpte, vyberte ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!