Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 05. decembra, meniny má: Oto

Čokoládové srdce

Kategória: sladkosti, valentýnske jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čokoládové srdce potrebujeme tieto suroviny:

   • 175 g hladkej múky
   • 200 g krupicového cukru
   • 150 ml mlieka
   • 3 vajcia
   • 1 lyžica masla
   • 1 lyžica vanilkového arómy
   • 3 lyžice vysoko akostného kakaa
   • 1 lyžička sódy bikarbóny
   • na náplň: 125 ml smotany na šľahanie + 125 g čerstvých malín
   • na čokoládovú polevu: 150 ml smotany na šľahanie + 150 g tmavej čokolády (s minimálne 70% obsahom kakaového prášku) + 1 lyžica zlatého sirupu + čerstvé maliny na ozdobu
Recept čokoládové srdce pripravíme takto:
Do mlieka pridáme maslo a zahrievame, kým sa maslo nerozpustí. Potom odstavíme z platne a vmiešame vanilková aróma. V miske zmiešame múku s kakaom a jedlou sódou. Vajcia a cukor vyšľaháme do hustej nadýchané bledo žltej peny. Za stáleho šľahania prilejeme k pene teplú tekutú zmes a pokračujeme, až sa oboje dokonale prepoja. Potom pomaly vmiešame do základu sypkú zmes (pracujeme metódou prekladanie odspodu navrch). Hotové cesto rozdelíme do dvoch foriem v tvare srdca vymazaných a vyložených papierom na pečenie, ihneď vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 170°C. Potom formy vyberieme a počkáme asi 10 minút, kým korpusy mierne vychladnú a stuhnú (v prvých chvíľach sú veľmi mäkké a krehké a mohli by sa rozlomiť). Potom korpusy vyklopíme, posadíme na drôtenú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Náplň pripravíme tak, že vyšľaháme zo smotany tuhú šľahačku a pridáme maliny, ktoré roztlačíme vidličkou, avšak nie dohladka. Týmto krémom potrieme jeden korpus a priklopíme druhým korpusom. Polevu pripravíme nasledovne: do menšieho hrnca dáme smotanu, čokoládu rozlámanú na kúsky a sirup a pri nízkej až strednej teplote zahrievame. Až sa čokoláda rozpustí, hrniec odstavíme z platne a ručne metlou zmes šľaháme, kým nie je hladká, hustá a lesklá. Polevu nalejeme na vrchné srdce a kovovou stierkou rozotrieme ku krajom. Srdce orámujeme čerstvými malinami, ktoré sadíme asi centimeter od kraja.





čokoládové srdce, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2021 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!