KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept pstruh na tokajskom víne potrebujeme tieto suroviny: • 4 pstruhy • 1 citrón • 750 ml tokajského vína • 1 lyžiča masla • soľ • 1 bobkový list • tymián • rozmarín • pomleté klinčeky • muškátový kvet • šafran • kôpor • 1/2 lyžičky škrobovej múčky • trocha sladkej smotany Recept pstruh na tokajskom víne pripravíme takto:
Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, vložíme ich do hrnca, zalejeme vínom, pridáme bylinky a koreniny a na najmenšom ohni necháme v náleve 20 minút. Ryby potom vyberieme, zakryjeme alobalom a odložíme do tepla. Vývar prepasírujeme cez sitko, trochu povaríme, zahustíme škrobovou múčkou a zjemníme smotanou a maslom. Pstruhy servírujeme poliate omáčkou a ozdobené kôprom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pstruh na tokajskom víne nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bedle na víne Bravčový guláš na víne Dusené hovädzie na víne Jelení steak na červenom víne Kačica na víne Karbonátky dusené na víne Kuracie plátky na víne Kuracie prsia na červenom víne Kuracie prsia na víne s cesnakom Mäso dvoch farieb na víne Pečený pstruh s mandľami Pečený pstruh so slaninou, cesnakom a rozmarínom Pstruh na hubách Pstruh na mlynársky spôsob Pstruh na rošte Pstruh na šalvii Pstruh na víne Pstruh s mandľovou omáčkou Pstruh so slaninkou Pstruhy so syrom Šampiňóny na víne a slanine Šošovica na víne Údené karé na víne pstruh na tokajskom víne, recept, hlavné jedlá |
|