Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Pstruh na tokajskom víne

Kategória: hlavné jedlá, ryby a vodné príšery

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruh na tokajskom víne potrebujeme tieto suroviny:

   • 4 pstruhy
   • 1 citrón
   • 750 ml tokajského vína
   • 1 lyžiča masla
   • soľ
   • 1 bobkový list
   • tymián
   • rozmarín
   • pomleté klinčeky
   • muškátový kvet
   • šafran
   • kôpor
   • 1/2 lyžičky škrobovej múčky
   • trocha sladkej smotany
Recept pstruh na tokajskom víne pripravíme takto:
Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, vložíme ich do hrnca, zalejeme vínom, pridáme bylinky a koreniny a na najmenšom ohni necháme v náleve 20 minút. Ryby potom vyberieme, zakryjeme alobalom a odložíme do tepla. Vývar prepasírujeme cez sitko, trochu povaríme, zahustíme škrobovou múčkou a zjemníme smotanou a maslom. Pstruhy servírujeme poliate omáčkou a ozdobené kôprom.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Pstruh na tokajskom víne nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Bedle na víne   Bravčový guláš na víne   Dusené hovädzie na víne   Jelení steak na červenom víne   Kačica na víne   Karbonátky dusené na víne   Kuracie plátky na víne   Kuracie prsia na červenom víne   Kuracie prsia na víne s cesnakom   Mäso dvoch farieb na víne   Pečený pstruh s mandľami   Pečený pstruh so slaninou, cesnakom a rozmarínom   Pstruh na hubách   Pstruh na mlynársky spôsob   Pstruh na rošte   Pstruh na šalvii   Pstruh na víne   Pstruh s mandľovou omáčkou   Pstruh so slaninkou   Pstruhy so syrom   Šampiňóny na víne a slanine   Šošovica na víne   Údené karé na víne  


pstruh na tokajskom víne, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!