Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 250 g obrovských surových kreviet, 800 ml slepačieho vývaru, 1 cibuľa, 1 červená feferónka, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice koriandrových listov, 30 g zázvoru, pol lyžičky kurkumy, soľ, 4 lyžice oleja, 1 lyžička sezamového oleja Zemiaky ošúpeme a nakrájame, cibuľu, cesnak a zázvor nakrájame na kocky, fe...
Potrebujeme tieto suroviny:karfiol, vajcia, strúhanka, hladká múka, soľ, olej Karfiol rozdelíme na ružičky, starostlivo umyjeme a chvíľku povaríme v slan...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, 50 g masla, olivový olej, soľ, korenie, hrsť čerstvej šalvie Ryby očistíme, umyjeme, osušíme, zvonku aj zvnútra nasolíme a zvnútra okore...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 8 hláv bedle vysokej, 1 cibuľa, 2 vajcia, smotana na varenie 12%, soľ, čierne mleté korenie, rasca, majorán, masť Zemiaky nakrájame na kolieska a povaríme v posolenej vode 10 minút. Na mast...
Potrebujeme tieto suroviny:4 morčacie prsia, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, kúsok zázvoru, soľ, čierne korenie, 1 lyžička kurkumy, 1 lyžička čierne horčice Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nastrúhaný zázvor, cesnak a kore...
Potrebujeme tieto suroviny:hovädzie mäso, olej, 1 veľká cibuľa, soľ, čierne korenie, vegeta, červená mletá paprika, magi, kyslé uhorky so šťavou 0,5 dcl, 1 dcl červeného vína Na rozohriatom oleji orestujeme na kolieska nakrajanú cibuľu, pridáme soľ, ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g jelenieho mäsa, 1 cibuľa, 1 lyžica sladkej papriky, štipka rasce, vývar, 1 lyžica múky, štipka majoránky, 1 strúčik cesnaku, 100 g slaniny, soľ Na slanine osmažíme dozlatista nakrájanú cibuľku, pridáme mletú papriku, tr...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g miešanej zeleniny (mrkva + petržlen + kel + karfiol + hrášok + kaleráb), 60 g tuku, 1 malá cibuľa, 0,5 dcl mlieka, 1 žltok, 2,5 l vody, 30 g múky, soľ, petržlenová vňať Na 30 g tuku udusíme na tenké rezance pokrájanú zeleninu a cibuľu, zalejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g údeného bravčového stehna, pol balíčka červenej šošovice, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, majorán, soľ Šošovicu uvaríme podľa návodu. Na rozpálenom oleji speníme nakrájanú cibuľu...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 hrnčeka šošovky, 1 cibuľa, 2 paradajky, 2 klinčeky, 1 bouquet garni, 2 dcl suchého bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 125 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Šošovicu zalejeme vodou a necháme aspoň dve hodiny namáčať. Potom privediem...
|
|