Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 10. apríla, meniny má: Igor

Šošovica po francúzsky

Kategória: hlavné jedlá, zelenina a bezmäsité jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept šošovica po francúzsky potrebujeme tieto suroviny:

   • 1,5 hrnčeka šošovky
   • 1 cibuľa
   • 2 paradajky
   • 2 klinčeky
   • 1 bouquet garni
   • 2 dcl suchého bieleho vína
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 125 g masla
   • soľ
   • mleté ​​čierne korenie
   • petržlenová vňať
Recept šošovica po francúzsky pripravíme takto:
Šošovicu zalejeme vodou a necháme aspoň dve hodiny namáčať. Potom privedieme k varu, penu z povrchu postupne odstraňujeme. Pridáme celú cibuľu, do ktorej sme predtým zapíchali klinčeky, olúpané paradajky a bouquet garni, prikryjeme, znížime teplotu a dusíme na miernom ohni približne 1 hodinu. Potom pridáme víno​​, nasekaný cesnak a maslo a dusíme ďalšiu polhodinu. Len čo je šošovka mäkká, vyberieme cibuľu aj bouquet garni a dochutíme soľou a korením. Porcie šošovky po francúzsky ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvým chlebom.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Šošovica po francúzsky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Hovädzie po francúzsky   Maurská šošovica   Pečené zemiaky s omáčkou na francúzsky spôsob   Šošovica na kari   Šošovica na slanine   Šošovica na víne   Šošovica po staročesky   Šošovica so slaninou  


šošovica po francúzsky, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2020 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!