KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava Na recept plnená kapusta po maďarsku potrebujeme tieto suroviny: • 0,5 kg mletého mäsa • 1 hlávka kapusty • 0,5 kg kyslej kapusty • 100 g ryže • slanina • 1 cibuľa • soľ • korenie • 1 zelená nepálivá paprika • kečup Recept plnená kapusta po maďarsku pripravíme takto:
Mäso zomelieme aj so zelenou paprikou, pridáme prepranú ryžu, soľ, korenie a vegetu. Cibuľu osmažíme so slaninou a pridáme do mletej zmesi. Dochutíme kečupom (asi tak deci). V slanej vode uvaríme celú hlávku kapusty, tú olúpeme na jednotlivé listy. Kapustné listy plníme mäsovou zmesou a pokladáme do vopred pripraveného hrnca, kde sme si na dno naskladali polovicu kyslej kapusty. Až všetky závitky naukladáme, zasypeme zvyškom kyslej kapusty a navrch dáme paradajkový pretlak, zalejeme vodou asi do troch štvrtín a dáme variť. Varíme necelú hodinu. Podávame s chlebom. Môžeme nechať uležať v chladničke - čím dlhšie, tým lepšie. V našej kuchárke bolo okrem receptu Plnená kapusta po maďarsku nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Alsaská kapusta Dusená kapusta s fliačkami Koložvárska kapusta Paprika plnená syrom Pečená kapusta so smotanou Plnená hus Plnená kapusta v rímskom hrnci Plnená roláda z kuracieho mäsa Střítežská kapusta Uhorska kapusta Zapekaná plnená kapusta plnená kapusta po maďarsku, recept, hlavné jedlá |
|