Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Koložvárska kapusta

Kategória: hlavné jedlá, bravčové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept koložvárska kapusta potrebujeme tieto suroviny:

   • 600 g kyslej kapusty
   • 600 g bravčového pliecka
   • 200 g vareného údeného bôčika
   • 250 g klobásy
   • 250 g ryže
   • 100 g cibule
   • 40 g masti
   • soľ
   • mleté čierne korenie
   • mletá červená paprika
   • 3 dcl kyslej smotany
Recept koložvárska kapusta pripravíme takto:
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na masti. Pridáme papriku, na kocky pokrájané mäso, osolíme a okoreníme a za občasného podlievania horúcou vodou dusíme do mäkka. Kyslú kapustu podusíme vo vlastnej šťave. Ryžu uvaríme zvlášť. Ohňozdornú nádobu vymastíme a naplníme vrstvou kyslej kapusty. Na kyslú kapustu dáme vrstvu ryže a uduseného mäsa a pridáme časť pokrájaného bôčika a kolieska klobásy. Postup opakujeme do spotrebovania všetkých pripravených potravín. Povrch pokryjeme kyslou kapustou, zalejeme smotanou, popicháme vidličkou, aby sa smotana dostala aj do nižších vrstiev, a dáme do rúry piecť asi na 45 minút.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Koložvárska kapusta nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Alsaská kapusta   Dusená kapusta s fliačkami   Pečená kapusta so smotanou   Plnená kapusta po maďarsku   Plnená kapusta v rímskom hrnci   Střítežská kapusta   Uhorska kapusta   Zapekaná plnená kapusta  


koložvárska kapusta, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!