KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept koložvárska kapusta potrebujeme tieto suroviny: • 600 g kyslej kapusty • 600 g bravčového pliecka • 200 g vareného údeného bôčika • 250 g klobásy • 250 g ryže • 100 g cibule • 40 g masti • soľ • mleté čierne korenie • mletá červená paprika • 3 dcl kyslej smotany Recept koložvárska kapusta pripravíme takto:
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na masti. Pridáme papriku, na kocky pokrájané mäso, osolíme a okoreníme a za občasného podlievania horúcou vodou dusíme do mäkka. Kyslú kapustu podusíme vo vlastnej šťave. Ryžu uvaríme zvlášť. Ohňozdornú nádobu vymastíme a naplníme vrstvou kyslej kapusty. Na kyslú kapustu dáme vrstvu ryže a uduseného mäsa a pridáme časť pokrájaného bôčika a kolieska klobásy. Postup opakujeme do spotrebovania všetkých pripravených potravín. Povrch pokryjeme kyslou kapustou, zalejeme smotanou, popicháme vidličkou, aby sa smotana dostala aj do nižších vrstiev, a dáme do rúry piecť asi na 45 minút. V našej kuchárke bolo okrem receptu Koložvárska kapusta nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Alsaská kapusta Dusená kapusta s fliačkami Pečená kapusta so smotanou Plnená kapusta po maďarsku Plnená kapusta v rímskom hrnci Střítežská kapusta Uhorska kapusta Zapekaná plnená kapusta koložvárska kapusta, recept, hlavné jedlá |
|