Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 14. októbra, meniny má: Boris

Uhorska kapusta

Kategória: hlavné jedlá, mleté mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uhorska kapusta potrebujeme tieto suroviny:

   • 0,75 kg kyslej kapusty
   • 600 g mletého mäsa (chudý bôčik na polovicu s hovädzím mäsom)
   • 2 cibule
   • 5 vajec
   • 200 ml mlieka
   • soľ
   • mleté čierne korenie
   • 1 lyžica mletého kmínu
   • 1 lyžica sladkej mletej papriky
   • 2 lyžice hladkej múky
   • 120 g bravčovej masti
Recept uhorska kapusta pripravíme takto:
Kapustu povaríme s kmínom, ocedíme a dôkladne z nej vytlačíme vodu. V kastróly na bravčovej masti alebo na slanine dozlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko vmiešame do kapusty. Mleté mäso osolíme, okoreníme a k nemu primiešame 2 vajce a múku. Zľahka vymastený a strúhankou vysypaný pekáč potom naplníme vrstvou kapusty, na ňu naukladáme mäso a naň potom ďalšiu vrstvu kapusta. Takto naplnený pekáč vložíme asi na 25 minút do vyhriatej rúry, kde ju zapekáme. Zvyšné 3 vajcia rozšľaháme s mliekom aj mletou červenou paprikou a asi 5 minút pred dokončením pečenia nimi zalejeme kapustu v pekáči a dopečieme. Podávame so žemľovou knedľou alebo s varenými zemiakmi.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Uhorska kapusta nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Alsaská kapusta   Dusená kapusta s fliačkami   Koložvárska kapusta   Pečená kapusta so smotanou   Plnená kapusta po maďarsku   Plnená kapusta v rímskom hrnci   Střítežská kapusta   Zapekaná plnená kapusta  


uhorska kapusta, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2019 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!