![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 0,75 kg kyslej kapusty • 600 g mletého mäsa (chudý bôčik na polovicu s hovädzím mäsom) • 2 cibule • 5 vajec • 200 ml mlieka • soľ • mleté čierne korenie • 1 lyžica mletého kmínu • 1 lyžica sladkej mletej papriky • 2 lyžice hladkej múky • 120 g bravčovej masti Recept uhorska kapusta pripravíme takto:
Kapustu povaríme s kmínom, ocedíme a dôkladne z nej vytlačíme vodu. V kastróly na bravčovej masti alebo na slanine dozlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko vmiešame do kapusty. Mleté mäso osolíme, okoreníme a k nemu primiešame 2 vajce a múku. Zľahka vymastený a strúhankou vysypaný pekáč potom naplníme vrstvou kapusty, na ňu naukladáme mäso a naň potom ďalšiu vrstvu kapusta. Takto naplnený pekáč vložíme asi na 25 minút do vyhriatej rúry, kde ju zapekáme. Zvyšné 3 vajcia rozšľaháme s mliekom aj mletou červenou paprikou a asi 5 minút pred dokončením pečenia nimi zalejeme kapustu v pekáči a dopečieme. Podávame so žemľovou knedľou alebo s varenými zemiakmi. V našej kuchárke bolo okrem receptu Uhorska kapusta nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Alsaská kapusta Dusená kapusta s fliačkami Koložvárska kapusta Pečená kapusta so smotanou Plnená kapusta po maďarsku Plnená kapusta v rímskom hrnci Střítežská kapusta Zapekaná plnená kapusta uhorska kapusta, recept, hlavné jedlá |
|