Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
500 g ovčieho syra, 250 ml mlieka, 6 vajec, 60 g masla, 500 g lístkového cesta, 80 g hladkej múky, pol čajovej lyžičky soli, štipka mletého bieleho korenia, maslo na potretie a vymastenie formy
Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr popučíme. Na panvic...


Potrebujeme tieto suroviny:
100 g polohrubej múky, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 žĺtky, 4 bielky, pol lyžičky kypriaceho prášku s vínnym kameňom, 20 g jemného kukuričného škrobu, na punčový sirup: 150 ml vody + 5 lyžíc červeného sirupu + šťava z 1 citróna + 3 lyžice rumu + 1 lyžička punčovej arómy + 2 zarovnané lyžice práškového cukru + 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa, na potretie a ozdobu: 150 g ríbezľového džemu + 1 balíček polevy v prášku s punčovou príchuťou + 3 lyžice mlieka
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg kapra, 250 g čerstvých hríbov, 200 g paprík, 200 g paradajok, 80 g cibule, 1 dcl oleja, soľ, mleté ​​čierne korenie, 8 lyžíc kečupu, 2 dcl červeného vína
Porcie kapra osušíme, osolíme a sprudka opečieme na oleji. Opečené porcie v...


Potrebujeme tieto suroviny:
koreň zázvoru, med, citrón
Na jemnom strúhadle nastrúhame kúsok olúpaného zázvoru a zalejeme vriacou v...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 porcie králika, 100 g slaniny, 100 ml bieleho suchého vína, 1 lyžica masla, 1 hlavička cesnaku, 2 mladé cibuľky, pár vetvičiek rozmarínu, soľ, čierne mleté korenie, 4 lyžice oleja, trochu vývaru na podliatie
Porcie králika odblaníme, umyjeme a prešpikujeme slaninou. Polovicu oleja z...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g kuracích pŕs, 150 g kuracej pečene, 150 g šunky, 150 g šampiňónov, soľ, mleté ​​čierne korenie, 5 lyžíc oleja
Mäso nakrájame na rezance, opečieme na rozpálenom oleji, pridáme plátky šam...


Potrebujeme tieto suroviny:
8-10 zemiakov, 1 červená cibuľa, 150 g majonézy, 150 g jogurtu, soľ, mleté ​​čierne korenie, petržlenová vňať
Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich olúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnut...


Potrebujeme tieto suroviny:
1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ
Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g mletého masa, 3 větší žampióny, strouhanka, sůl, pepř, olej na smažení
Šampiňóny očistíme, nakrájame nadrobno, pridáme mleté mäso a trochu strúhan...


Potrebujeme tieto suroviny:
jelenie stehno, červené víno, olej, soľ, mleté čierne korenie, divoké korenie, bylinková zmes, na bylinkové maslo: maslo + šampiňóny + uhorky + kapia + soľ + tymian + petržlenová vňať
Surovíny na bylinkové maslo premiešame, zmes vytvarujeme do úhľadných valče...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!