Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 zrelá kiwi, 1 jablko, 3 hrste baby špenátu, 1 mrkva, 150 ml vody Všetky suroviny dáme do mixéra a poriadne rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, soľ, 2-3 dcl horúceho mlieka, olej Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a len s mliekom rozmiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g vykostenej hovädzej roštenky, citrónová šťava, zelenina, soľ, mleté čierne korenie Roštenku pokrájame na hrubšie rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, p...
Potrebujeme tieto suroviny:4 morčacie kotlety (á 150 g), 1 hlávkový šalát, 240 g mrkvy, 4 polievkové lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 4 polievkové lyžice múky, 2 vajcia, olej na vyprážanie, 2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu, 4 polievkové lyžice olivového oleja Šalát rozobereme na jednotlivé lístky, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvu o...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g baranieho mäsa, 400 g zemiakov, 1 cibuľa, 3 malé mrkvy, soľ, čierne korenie, mletý zázvor, mletá červená paprika, bobkový list, 40 g masti, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky Mäso pokrájame na kocky, posypeme čiernym korením, mletým zázvorom, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g listového špenátu, 150 g slaniny, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie Špenát zbavíme stoniek, sparíme v horúcej vode (asi 3 minúty) a zlejeme. Na...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie šťuky, soľ, 50 g hladkej múky, 100 g masla, 2 dcl bieleho vína, 50 g chrenu, 30 g kôpru, 4 vajcia Porcie ryby osolíme, zaprášime múkou, na masle prudko opražíme, podlejeme v...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové rezne (každý 1,5 cm silný), 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica dijonskej horčice, 1,5 lyžičky nasekaného čerstvého kôpru, 2 lyžice rozpusteného masla, soľ, čierne korenie, vetvičky kôpru na ozdobu Cesnak olúpeme, nasekáme a zmiešame s horčicou a kôprom. Rezne naklepeme na...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tresčej pečene, 1 pór, 1 mrkva, 20 g čerstvého zázvoru, rybací vývar, 1 citrón, 20 g kaparov, 2 cl bieleho vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, tenké ryžové rezance Na tuku z tresčej pečene orestujeme pór, mrkvu a zázvor. Pridáme ustricovú ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg jahôd, 150 g cukru Jahody umyjeme, rozmixujeme, pridáme 0,5 l vriacej vody, premiešame a pretr...
|
|