Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g roštenky, 100 g masla, 250 g špargle, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Z roštenky nakrájame 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a na polovici ...
Potrebujeme tieto suroviny:75 dkg špargle, 20 dkg grilovacej klobásy, 20 dkg šampiňónov, 3 dkg masla, 2 lyžice smotany, 2 lyžičky solamylu rozmiešané vo vode, 4 vajcia, 1 lyžica mlieka, 1 lyžica hladkej múky, soľ, cukor, čierne korenie, 3 lyžice oleja, 1 pokrájaný citrón, petržlen Olúpaný špargľu povaríme 20 minút v osolenej vode s cukrom. Šampiňóny nakrá...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové rezne (každý 1,5 cm silný), 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica dijonskej horčice, 1,5 lyžičky nasekaného čerstvého kôpru, 2 lyžice rozpusteného masla, soľ, čierne korenie, vetvičky kôpru na ozdobu Cesnak olúpeme, nasekáme a zmiešame s horčicou a kôprom. Rezne naklepeme na...
Potrebujeme tieto suroviny:20 g podzemku galgánu, 20 g koreňa archangeliky, 10 g škorice, 10 g muškátového orecha, 1 l 70 % alkoholu, 1 l cukrového sirupu Zmes podzemku galgánu, koreňa angeliky, škorice a muškátového orecha namočí...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 250 g práškového cukru, 1 pomaranč, 200 g hrubej múky, tuk, na plnku: 150 g masla + 150 g práškového cukru + 3 žĺtky + 1 pomaranč + 100 g olúpaných mandlí + 2 lyžice rumu, 1 pomaranč na ozdobenie, 30 g mandľových lupienkov 2 celé vajcia a 4 žĺtky vymiešame do peny s práškovým cukrom, pridáme postr...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie kapra, hladká múka, 2 vajcia, 2 lyžice mlieka, tuk na vyprážanie, citrónová šťava, strúhanka, soľ Porcie kapra osolíme, obalíme múkou, vajciami rozšľahanými s mliekom a soľo...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g údeného mäsa, 200 g šošovice, 1 l vývaru, 200 ml šľahačky, 2 cibule, 2 lyžice mletej papriky, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, hladká múka, 2 lyžice oleja Údené mäso uvaríme. Na oleji orestujeme cibuľu s paprikou, podlejeme vývaro...
Potrebujeme tieto suroviny:1 žĺtok, 10 dkg práškového cukru, polovica citróna Žĺtok, cukor a citrónovú šťavu zmiešame a trieme do husta....
Potrebujeme tieto suroviny:500 g diviny (srnčie alebo diviak), 500 g bravčového boku, 50 g masla 1 väčšia cibuľa, soľ, korenie, bobkový list, 500 g surovej bravčovej masti, 150 g sušených sliviek, 100 g vlašských orechov, 3 lyžičky zaváraných brusníc, 3 lyžičky ríbezľovej marmelády, 2 dcl bieleho vína (rulandské šedé), 2 cl hruškovica Do hrnca alebo panvice dáme maslo a na ňom osmažíme zverinu aj bok nakrájan...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g vykosteného zubáča (filety), 100 g masla, paradajka, pór, 80 g šampiňónov, 1 dcl šľahačky, mletá červená paprika, korenie na steaky, drvenú rascu, soľ Osolené a odležané filety okoreníme steakovým korením a drvenou rascou a po...
|
|