Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:8 zelených paprík, 4 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml octu, soľ, mleté čierne korenie Papriky opečieme na panvici alebo upečieme v rúre. Stiahneme z nich kožu, u...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 250 g bryndze, 1 cibuľa, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 2 l mlieka, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, bobkový list Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v malom množstve osol...
Potrebujeme tieto suroviny:1 granátové jablko, 1 grapefruit, 2 hrušky, 1 hrnček vody Granátové jablko nakrájame na štvrťky, vložíme do väčšej misy so studenou v...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 hrnčeka šošovky, 1 cibuľa, 2 paradajky, 2 klinčeky, 1 bouquet garni, 2 dcl suchého bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 125 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Šošovicu zalejeme vodou a necháme aspoň dve hodiny namáčať. Potom privediem...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 cl vodky, 3 cl suchého vermutu, 1,5 cl Curacao Blue, citrónová limonáda na doliatie Suroviny nalejeme v uvedenom poradí do tumblera a zľahka premiešame....
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie šťuky, 5 dcl pomarančového džúsu, korenie, soľ, hladká múka, vajcia, lyžica mlieka, strúhanka, olej Porcie ryby vykostíme, osušíme, zalejeme džúsom a necháme deň v chladničke ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kuracích pŕs, téglik jogurtu, 1 dcl citrónovej šťavy, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, karí, olej Mäso odblaníme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, okoreníme ka...
Potrebujeme tieto suroviny:8 jabĺk, med, 1 pohárik bieleho vína Jablká umyjeme, osušíme, odstránime jadrovníky a vzniknutý otvor naplníme m...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g šošovice (lepšie červená nelúpaná), 120 g listového špenátu, 120 g papriky, 60 g cibule, 200 g bieleho jogurtu, 50 ml oleja, morská soľ, mletá kurkuma, mletý koriander, mletá rímska rasca Šošovicu na hodinu namočíme a potom ju uvaríme, ale nerozvaríme (v prípade ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg paradajok, 1 cibuľa, kapary, soľ, mleté biele korenie, 20 g čerstvej bazalky, olivový olej, 1 citrón, 50 ml tekvicového oleja Paradajky sparíme, ošúpeme a odstránime jadierka. Dužinu so soľou, korením ...
|
|