Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:120 g hladkej múky, 200 ml mlieka, 1 vajce, 1 lyžica medu, 10 g cukru, mleté orechy, čokoláda, citrónová kôra, šľahačka, ovocie na ozdobenie Do mlieka vmiešame cukor, med a múku, pridáme trochu nastrúhanej citrónovej...
Potrebujeme tieto suroviny:500 ml suchého bieleho vína, 130 ml vody, 2 lyžice kryštálového cukru, 70 g čokolády na varenie, 2 žĺtky Čokoládu nastrúhame, prilejeme vodu, pridáme cukor a všetko na miernom ohni...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pstruh, 30 g mandlí, 20 g masla, korenie na ryby, na citrónovú omáčku: 1 dcl vývaru + 250 g kyslej smotany + šťava z 1 citróna Očisteného pstruha posolíme, posypeme korením a necháme asi hodinu odstáť. ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bielej fazule, 2 cibule, 1 vrchovatá lyžica paradajkového pretlaku, 4 stopky stonkového zeleru, 120 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie, 5 lyžíc nasekanej kučeravej petržlenovej vňate Bielu fazuľu opláchneme, zalejeme teplou vodou a necháme odstáť cez noc. Po...
Potrebujeme tieto suroviny:3 cl škótskej whisky, 2 cl malibu, 1 cl maracujového sirupu, 1 cl citrónovej šťavy, 6 cl ananásovej šťavy, na dekoráciu kúsok ananásu a koktailová čerešňa Všetky prísady zmiešame v šejkri spolu s ľadom a precedíme do longdrinkovéh...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 200 g údeného mäsa, 200 g múky, 2 vajcia, 20 g masla, 20 g strúhanky, soľ, kúsok masla na obrúsok Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretrieme. Múku preosejeme, pridáme zemi...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 150 g nastrúhaných nelúpaných mandlí, 1 vajce, pol lyžičky mletej škorice, 2 mleté klinčeky, štipka nastrúhanej citrónovej kôry Vypracujeme cesto a necháme odpočinúť. Tak z kúskov cesta tvarujeme krátke ...
Potrebujeme tieto suroviny:jahňací zadok, 100 g slaniny, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 1 lyžička hladkej múky Mäso prešpikujeme slaninou, potrieme cesnakom roztlačeným so soľou, dáme do...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g šošovice, 100 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 3 lyžice tuku, 4 lyžice hladkej múky, 1 žĺtok, 250 ml kyslej smotany, rasca, pažítka, soľ, cesnak Vopred namočenú šošovicu uvaríme do polomäkka. Kapustu nakrájame a pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 jelenie steaky (po 150 g), 1 cibuľa, 100 g masla, 2 lyžice smotany, 350 ml červeného vína, soľ, 5 guličiek jalovca Steaky zľahka naklepeme, vložíme do červeného vína, pridáme jalovec a nechá...
|
|