Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov uvarených v šupke, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, 200 g bryndze Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno, osolíme, pridáme vajce a m...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl vodky Finlandia, 2 cl kokosového krému, 1 vanilková zmrzlina, drvený ľad, sóda na doliatie Drvený ľad, vodku, zmrzlinu a kokosový krém dáme do mixéra a rozmixujeme. P...
Potrebujeme tieto suroviny:230 g polohrubej múky, 200 g cukru, 3 vajcia, kypriaci prášok, vanilkový cukor, šťava a kôra z 1 pomaranča, kôra z 1 citróna, nastrúhaný kokos, na polevu: 2 pomaranče + nadrobno nasekaná pomarančová kôra + 50 g práškového cukru + vanilkový cukor 3 žĺtky vyšľaháme s cukrom a kôrou z citróna a pomaranča. Až zmes zväčší sv...
Potrebujeme tieto suroviny:3 paradajky, 1 zväzok reďkoviek, 5 mladých cibuliek, 3 strúčiky cesnaku, polovica ľadového šalátu, 200 g plesňového syra, mleté čierne korenie, olivový olej Paradajky nakrájame na kocky, dáme do misy, pridáme nadrobno nakrájané reďk...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kačacie prsia, 3 rozotreté strúčiky cesnaku, 3 lyžice cukru, 2 dcl svetlej sójovej omáčky, 2 cm nastrúhaného koreňa zázvoru, 1 lyžička čierneho korenia, 1 lyžička nasekanej vňate koriandru Najprv pripravíme marinádu zmiešaním cesnaku, sójovej omáčky, cukru, nastrú...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg hovädzieho mäsa s kosťou, 0,5 kg slepačieho mäsa, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, 1 bobkový list, tymian Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g ryže, 350 g kuriatok, 2 cibule, 120 g masla, 120 g pancetty, 120 ml smotany na šľahanie, 2 l vývaru, 160 g parmezánu Na rozpustenom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme po...
Potrebujeme tieto suroviny:4 teľacie rezne po 150 g, 200 g špargle, 100 g šunky, 100 g ementálu, 60 g masla, biele víno, soľ Rezne opečieme na masle a vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, p...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g baraních rebier, soľ, bobkový list, 6 až 8 strúčikov cesnaku, na marinádu: olej + sušený cesnak + mletá rasca + mleté čierne korenie + sušený rozmarín Umyté a osušené baranie rebrá osolíme, potrieme marinádou pripravenou z ole...
Potrebujeme tieto suroviny:60 dkg konského mäsa, 3 dkg slaniny, 2 cibule, soľ, čierne korenie, zázvor, rasca, 1 lyžička mletej červenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, tuk Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a opr...
|
|