Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g zubáča, 150 g masla, 300 g čerstvých hríbov, hladká múka, korenie, rybí alebo hovädzí vývar Osolené porcie zubáča obalíme v múke a prudko opečieme na časti masla. Plát...
Potrebujeme tieto suroviny:na prvé cesto: 500 g hladkej múky + 2 žĺtky + soľ + 100 ml mlieka + pol fľaše piva, na druhé cesto: polovica rastlinného tuku + 200 g hladkej múky + olej na vyprážanie + práškový a vanilínový cukor na posypanie Z prísad vypracujeme dva druhy cesta. Prvé cesto rozvaľkáme na tenký plát. ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 väčšie zemiaky, 60 g nízkotučného tvarohu, 60 g kyslej smotany, citrónová šťava, soľ, čierne korenie, kôpor Umyté zemiaky varíme v šupke do polomäkka. Potom ich zabalíme do alobalu a ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hlivy, soľ, 100 g tatárskej omáčky, 2 lyžice strúhaného chrenu, petržlenová vňať Hlivu uvaríme v osolenej vode, pokrájame na väčšie kúsky, položíme na tanie...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g šampiňónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl bieleho vína, 150 g lúpaných mandlí, 10 g masla, 1 dcl smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, estragón Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené na plátky nak...
Potrebujeme tieto suroviny:7 väčších zemiakov, 125 g masla, 5 lyžíc strúhaného syra (parmezán), 2 lyžice kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky dôkladne umyjeme, nakrájame na hrubšie plátky a varíme v slanej vod...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčší zeler, 6 vajec, majonéza, horčica, smotana, huby z konzervy (šampiňóny, kuriatka), soľ Vajcia uvarte na tvrdo, oddeľte žĺtky a bielky. Uvarený zeler pokrájajte na...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie šťuky, 5 dcl pomarančového džúsu, korenie, soľ, hladká múka, vajcia, lyžica mlieka, strúhanka, olej Porcie ryby vykostíme, osušíme, zalejeme džúsom a necháme deň v chladničke ...
Potrebujeme tieto suroviny:Slivky, cukor, kyselina citrónová Slivky umyjeme, rozpolíme, odkôstkujeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Ta...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menší filet tresky, 150 ml bieleho jogurtu, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica octu, 1 lyžička dijónskej horčice, 1 lyžička cukru, soľ, mleté čierne korenie Rybu uvaríme na pare. Cibuľu nakrájame nadrobno, posolíme, pokvapkáme octom...
|
|