Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:100 g ryže, olivový olej, pol cibule, morská soľ, paradajkový pretlak, strúhaný syr Ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka. Na panvici potreté olivovým olejom sp...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g údeného mäsa, 400 g hrachu, 2 cibule, 100 g škvarenej masti, 4 strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, 1 lyžička majoránky, 5 guličiek celého čierneho korenia, 20 g hladkej múky Dva litre vody privedieme k varu, nasypeme hrach, stiahneme z ohňa a pod po...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g teľacieho stehna, 2 zelené papriky, 100 g póru, 2 mladé cibuľky, 80 g syra Mozarella, 80 g Parmezánu, 2 dcl smotany, soľ, mleté biele korenie, 1 lyžica horčice, olej, 1,5 dcl bieleho vína Teľacie stehno nakrájame na 4 rezne, natenko vyklepeme, osolíme a z jednej ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie stehná, 150 g šampiónov, 40 g cibule, 15 g hladkej múky, 60 g oleja, soľ, 5 g mletej sladkej papriky, mletá rasca Stehná opečieme na polovičke oleja a vyberieme ich na tanier. Do výpeku pri...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g sterilizovaných fazúľ, 1 biely jogurt, 2 lyžice oleja, 200 g surového zeleru, 100 g sladkokyslých uhoriek, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie Odkvapkanú fazuľu rozmixujeme, pridáme jogurt premiešaný s olejom, jemne na...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg malín, 2 banány, šťava z jedného väčšieho citróna, 400 g želírovacieho cukru Z umytých malín vyberieme hrsť pekných plodov a odložíme nabok. Ostatné mal...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové rebierka, maslo, cibuľa, cesnak, šampiňóny, červené víno, mandle, čokoláda, soľ, mleté čierne korenie Rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme do mäkka. M...
Potrebujeme tieto suroviny:6 zemiakov, 125 g bryndze, 200 ml smotany na varenie, kúsok póru, 2 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, biele korenie, 1 lyžica posekaného kôpru Zemiaky ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a uvaríme domäkka. Na masle spen...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzej roštenky, 100 g údenej klobásy, 150 g údeného syra, 2 lyžice kečupu, 2 cibule, 20 g hladkej múky, 50 g masti, mäsový vývar, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať Maso nakrájíme na rezne, jemne naklepeme, okraje narežeme, posolíme, okoren...
Potrebujeme tieto suroviny:býčie žľazy, 100 ml mlieka, 10 g hladkej múky, 1 vajce, 10 g strúhanky, 30 g oleja , soľ Býčie žľazy odblaníme, dobre preperieme vo vlažnej vode a minimálne na 12 h...
|
|