Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:5 mäkkých marhúľ, 250 ml mlieka, 250 ml kyslého mlieka, šťava z polovice citróna, cukor Marhule vykôstkujeme, olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a spolu s ostatným...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g teľacej pečene, 100 g slaniny, 100 g masla, 0,5 l mlieka, 200 ml kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie Pečeň odblaníme a očistenú namočíme do mlieka na 1 hodinu. Potom osušíme, p...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mäsa z kurčaťa,7 dcl vývaru, 60 g masla, 50 g hladkej múky, 1 dcl smotany, 1 žĺtok, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, karí Zo40 g masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vlažným...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg egrešov, 3 dcl smotany, 30 g masla, 20 g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 30 g cukru, soľ, škorica, voda Egreše umyjeme a dáme variť do vody s cukrom. Uvarené egreše prepasírujeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4,5 cl ginu, 1,5 cl bieleho vermutu Do miešacieho pohára dáme niekoľko kociek ľadu, pridáme gin a sladký biely ...
Potrebujeme tieto suroviny:20 dkg čerstvých hub (najlepšie zmes), 10 dkg slaniny, 1 cibuľa, 6 žemlí, 5 dkg masti, 2 vajcia, 2 dcl mlieka, soľ, čierne korenie, zelená petržlen, na zahustenie hrubá múka a strúhanka, masť na vymastenie hrnčekov Slaninu nakrájame, rozškvaríme a na nej opečieme na kocky nakrájané žemle d...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mletého mäsa, 4 zemiaky, 3 lyžice múky, 2 lyžice tuku, 1 vajce, cibuľa, 1 l mäsového vývaru, jemne posekaná mrkva, 2 jemne posekané petržleny, 1 posekaný zeler, lyžica tuku, lyžica múky, 100 ml kyslej smotany, žĺtok, lyžička tymianu, soľ, korenie Zeleninu osmažíme na tuku. Posypeme múkou a tymianom, prelejeme vývarom. Do...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1 cm silný plátok Hery, 1 vajce, 3/4 kocky čerstvého droždia, štipka cukru, 2 lyžičky soli Do mlieka pridáme Heru a zohrejeme. Až sa Hera rozpustí, stiahneme z platne...
Potrebujeme tieto suroviny:1,8 kg bravčového pliecka, 200 g sušených sliviek, 200 ml jablčného vína, 2 polievkové lyžice múky, 20 g hnedého cukru, 50 ml octu, 1/2 škorice, 4 kyslé jablká, 200 ml vývaru, 100 ml smotany, 1 polievková lyžica maizeny, soľ, mleté čierne korenie Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a os...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 dcl bacardi rumu, 1,5 dcl horúcej vody, 2 lyžičky medu, kardamóm, ananás podľa chuti, citrón Do hrubostenné poháre s objemom 3 dcl nalejeme rum a horúcu vodu, pridáme n...
|
|