Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:380 g pečeného kuracieho mäsa, 1 malá konzerva mandarínkového kompótu, 150 g dusených šampiňónov nakrájaných na plátky, 150 g varených špargľových výhonkov, na majonézu: 1 žĺtok + 125 ml oleja + 1 lyžička horčice + soľ + cukor + korenie Mäso nakrájame na rezance, pridáme na väčšie kúsky nakrájaný špargľu, odkva...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mäkkého tvarohu, 80 g zmäknutého masla, 160 g hustej kyslej smotany, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, mletá sladká paprika Cibuľu nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu. Cesnak prelisujeme. Tvaroh vym...
Potrebujeme tieto suroviny:40 g ovsených vločiek, 150 ml ryžového mlieka, 150 ml vody, 1 lyžica maku Ovsené vločky namočíme do mlieka a necháme asi 10 minút odstáť. Potom dáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:šťava z paradajok, menšie paradajky, 1 lyžička horčice, trocha cukru, 1 lyžica smotany Šťavu z čerstvých paradajok vylisujeme a precedíme cez čistú handričku. Pri...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 dcl suchého červeného vína, 1 lyžica plnotučnej horčice, paprika sladká, olej, soľ, rasca, korenie, bobkový list, nové korenie, jalovec, majoránka, tymian, bazalka, oregáno Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľku, pretlačený alebo rozotrený cesnak a r...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kačice, 400 g cibule, 60 g paradajkového pretlaku, 60 g masla, 1 dcl bieleho vína, citrónová šťava, soľ, zelená petržlenová vňať, pažítka Očistenú kačicu rozdelíme na porcie, osolíme, posypeme nadrobno pokrájanou ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 cibuľa, špenátové granule, kvalitný suchý salám, hladká múka, mlieko, soľ, masť, špecle Špecle uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, ...
Potrebujeme tieto suroviny:800g zemiakov, 400 g listového špenátu, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 80 g solamylu, soľ, 75 g parmezánu Zemiaky uvaríme v šupke. Špenátové listy podľa potreby zbavíme dlhých stoni...
Potrebujeme tieto suroviny:7 väčších zemiakov, 125 g masla, 5 lyžíc strúhaného syra (parmezán), 2 lyžice kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky dôkladne umyjeme, nakrájame na hrubšie plátky a varíme v slanej vod...
Potrebujeme tieto suroviny:4 filé zo zubáča bez kože, citrónová šťava, 6 šampiňónov, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl mlieka, strúhaný parmezán, maslo, strúhanka, soľ, čierne korenie, oregano, tymian Oprané a osušené filety osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a marinujeme....
|
|