Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Zubáč na šampiňónoch

Kategória: hlavné jedlá, ryby a vodné príšery

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zubáč na šampiňónoch potrebujeme tieto suroviny:

   • 4 filé zo zubáča bez kože
   • citrónová šťava
   • 6 šampiňónov
   • 1 dcl bieleho vína
   • 1 dcl mlieka
   • strúhaný parmezán
   • maslo
   • strúhanka
   • soľ
   • čierne korenie
   • oregano
   • tymian
Recept zubáč na šampiňónoch pripravíme takto:
Oprané a osušené filety osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a marinujeme. Marinované filety osušíme a na kúsku masla prudko opečieme z oboch strán. Zapekaciu formu vymastíme maslom, položíme do nej filety, na ne dáme šampiňóny nakrájané na plátky, zalejeme zmesou vína, mlieka a strúhaného syra a navrch dáme ešte plátky masla a posypeme strúhankou. Pečieme v predhriatej rúre 10 minút pri 180°C, potom na asi 2 minúty zvýšime teplotu na 250°C, aby jedlo "chytilo farbu".



V našej kuchárke bolo okrem receptu Zubáč na šampiňónoch nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Plnený zubáč   Rožmberský zubáč   Zapečený zubáč s hubami   Zubáč na masle   Zubáč na rasci   Zubáč s cibuľovou omáčkou  


zubáč na šampiňónoch, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!