![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 4 filé zo zubáča bez kože • citrónová šťava • 6 šampiňónov • 1 dcl bieleho vína • 1 dcl mlieka • strúhaný parmezán • maslo • strúhanka • soľ • čierne korenie • oregano • tymian Recept zubáč na šampiňónoch pripravíme takto:
Oprané a osušené filety osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a marinujeme. Marinované filety osušíme a na kúsku masla prudko opečieme z oboch strán. Zapekaciu formu vymastíme maslom, položíme do nej filety, na ne dáme šampiňóny nakrájané na plátky, zalejeme zmesou vína, mlieka a strúhaného syra a navrch dáme ešte plátky masla a posypeme strúhankou. Pečieme v predhriatej rúre 10 minút pri 180°C, potom na asi 2 minúty zvýšime teplotu na 250°C, aby jedlo "chytilo farbu". V našej kuchárke bolo okrem receptu Zubáč na šampiňónoch nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Plnený zubáč Rožmberský zubáč Zapečený zubáč s hubami Zubáč na masle Zubáč na rasci Zubáč s cibuľovou omáčkou zubáč na šampiňónoch, recept, hlavné jedlá |
|