Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:750 g bravčového mäsa, 1 väčšia cibuľa, olej, malý paradajkový pretlak, 4 sterilizované uhorky, 3 chudé párky, soľ, korenie, polohrubá múka, mäsový vývar Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme na kúsky nakrájané mäso a orestujeme. Po...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g lesných húb, 300 g zemiakov, 2 mrkvy, 1 cibuľa, soľ, rasca, čierne korenie, nové korenie Huby očistíme, nakrájame a dáme variť do vriacej vody. Pridáme mrkvu nakráj...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg paradajok, 2 veľké cibule, 12-15 strúčikov cesnaku, 7 guľôčok nového korenia, 4-5 bobkových listov, 3 lyžice mletej sladkej papriky, 3 lyžice soli, cukor a ocot na dochutenie Umyté rajčiny pokrájame, pridáme trošku vody, olúpanú a jemne nakrájanú cib...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l mlieka, 600 g polohrubej múky, 4 vajcia, 2 lyžice práškového cukru, 40 g čerstvého droždia, štipka soli, olej na vyprážanie, na náplň: lekvár + tvrdý tvaroh Trochu mlieka ohrejeme, vmiešame cukor, pridáme rozdrobené droždie, prikryj...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g tvarohu, 2-3 lyžice sladkej smotany (alebo kondenzovaného mlieka), citrónová šťava, 2 lyžice medu, 2 mladé mrkvy Tvaroh ušľaháme so sladkou smotanou a citrónovou šťavou a vmiešame med a je...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g sójových granulí, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 20 g póru, 40 g bielej kapusty, 5 g cesnakovej pasty, 1 vajce, strúhanka, sójová omáčka, soľ Zo všetkých druhov zeleniny uvaríme vývar. Uvarenú koreňovú zeleninu pokráj...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g polohrubej múky, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 žĺtky, 4 bielky, pol lyžičky kypriaceho prášku s vínnym kameňom, 20 g jemného kukuričného škrobu, na punčový sirup: 150 ml vody + 5 lyžíc červeného sirupu + šťava z 1 citróna + 3 lyžice rumu + 1 lyžička punčovej arómy + 2 zarovnané lyžice práškového cukru + 1 zarovnaná lyžica preosiateho kakaa, na potretie a ozdobu: 150 g ríbezľového džemu + 1 balíček polevy v prášku s punčovou príchuťou + 3 lyžice mlieka Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g údenej klobásy, 800 g kyslej kapusty, 2 dcl mlieka, 2 cibule, 2 žĺtky, 1 vrecko zemiakovej kaše v prášku (na 3dcl vody), 2 lyžice horčice, 2 lyžice hustej kyslej smotany, 2 lyžice tuku, petržlenová vňať, 2 bobkové listy, 4-5 čiernych korení, soľ, mleté korenie Nadrobno posekanú cibuľu upražíme na tuku do sklovita. Pridáme kyslú kapust...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g šošovice (lepšie červená nelúpaná), 120 g listového špenátu, 120 g papriky, 60 g cibule, 200 g bieleho jogurtu, 50 ml oleja, morská soľ, mletá kurkuma, mletý koriander, mletá rímska rasca Šošovicu na hodinu namočíme a potom ju uvaríme, ale nerozvaríme (v prípade ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 žĺtky, biely vínny ocot, rastlinný olej, olivový olej, worcester, anglická horčice, kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie Žĺtky prešľaháme s kvapkou bieleho vínneho octu, osolíme a okoreníme, pomal...
|
|