Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:5 syrov camembert, cibuľa, chilli papriky, cesnak, 30 guličiek celého čierneho korenia, 15 guličiek nového korenia, 3 bobkové listy, soľ, mletá sladká paprika, slnečnicový olej Syry pozdĺžne rozpolíme a vnútornú plochu pomažeme roztlačeným cesnakom so ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 dkg čakanky, 2 hrste čerstvých bazalkových listov, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml smotany, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, olej Čakanku i bazalkové listy umyjeme a natrháme na drobno. Niekoľko lístkov ba...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g nízkotučného tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, 50 g póru, 1 väčšiu mrkvu, soľ, 1/4 lyžičky mletej červenej papriky Pór nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme tvaro...
Potrebujeme tieto suroviny:saláma gothaj, vajcia, hladká múka, strúhanka Salámu nakrájame na plátky, ktoré obalíme postupne v múke, rozšľahanom vajc...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 10 dkg údeného mäsa alebo slaniny, 2 dcl mlieka, 2 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica strúhanky, 1 vajce, soľ, korenie Zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno a vytlačíme z nich prebytočnú vodu. Dám...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g širokých rezancov, 1 baklažán, 2 fenikly, olivový olej, tabasco, soľ, mleté čierne korenie, 6 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka, 140 g mäkkého kozieho syra, parmezán Plátky baklažánu a feniklu rozložíme na plech, pridáme olej, tabasco, soľ a...
Potrebujeme tieto suroviny:2 jahňacie hrebienky s kosťou (8 kotletek), 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, olej Cesnak olúpeme, nastrúhame a dôkladne premiešame so strúhankou. Jahňací hre...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hydinovej pečene, olej, soľ, na marinádu: pol cibule + 2 strúčiky cesnaku + 1 lyžička mletej sladkej papriky + pol lyžičky karí + pol lyžice nastrúhaného zázvoru + šťava z polovice citróna Očistenú pečeň opláchneme, necháme odkvapkať, nakrájame na rezance, premieš...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menšia cuketa, 250 g čerstvých zelených fazuľových strukov, 3 lyžice olivového oleja, soľ Fazuľky umyjeme a uvaríme. Cuketu umyjeme, pozdĺžne nakrájame na tenké plát...
|
|