Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 stopkový zeler, 150 g kešu orieškov, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 4 lyžice oleja, 1 lyžica masla, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžička mletej sladkej papriky Kešu orestujeme nasucho na panvici. Zeler nakrájame našikmo na zhruba trojc...
Potrebujeme tieto suroviny:banány (1 banán na 2 nanuky), čokoláda, strúhaný kokos, špajle Banány prekrojíme na 2 polovičky, napichneme na špajdľu, dáme do mrazničky ...
Potrebujeme tieto suroviny:80 g šunky, 2 vajcia, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 3 lyžice kyslej smotany, 10 g strúhaného syra, soľ, muškátový oriešok, olej, kyslá smotana Maslo vymiešame so soľou do penista a vmiešame postupne žĺtky, múku, smotan...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 20 g hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, 4 sladkokyslé uhorky, bobkový list, soľ, 40 g masti Šošovicu preberieme a aspoň na 2 hodiny namočíme. Potom ju scedíme, zalejem...
Potrebujeme tieto suroviny:125 g múky, 50 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, nastrúhaná kôra z polovice citróna, štipka soli, 2 žĺtky, 60 g margarínu, na náplň: 150 g bielej čokolády + 40 g margarínu + 25 g práškového cukru + 4 lyžice šampanského Zo všetkých ingrediencií na prípravu cesta vymiesime cesto a necháme 30 min...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hlivy, soľ, 100 g tatárskej omáčky, 2 lyžice strúhaného chrenu, petržlenová vňať Hlivu uvaríme v osolenej vode, pokrájame na väčšie kúsky, položíme na tanie...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzieho mäsa, 500 g hrachu, 1 kaleráb, 1/2 zeleru, 1 petržlen, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, čierne korenie, soľ Cez noc namočený hrach uvaríme v jednom hrnci spolu s hovädzím mäsom. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g kyslej kapusty, 2 vajcia, 50 g postrúhanej žemle, 4 lyžice oleja, soľ, čierne mleté korenie, mletá červená paprika Mleté mäso riadne premiešame s vajcami, mletou paprikou a 1 dcl vody a zahu...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g čerstvých húb, 100 g koreňovej zeleniny, 80 g karfiolu, 80 g kapusty, 50 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 dcl smotany, 20 g múky, soľ, bazalka, petržlenová vňať, 80 g oleja, 100 g eidamskej tehly Huby a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky, kapustu nakr...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hrubej múky, 300 g hladkej múky, štipka soli, 20 g droždia, 30 g cukru, 60 g masla, 2,5 dcl mlieka, 2 žĺtky, na náplň: 100 g masla + škorica + práškový cukor + 150 - 200 g mletých vlašských orechov Najprv si pripravíme kvások, necháme ho vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu...
|
|