Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 jahňacie kotlety, 50 g cibule, 50 g masla, 4 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky tymianu, 50 g strúhanky, 35 g lieskovcov, 2 lyžice petržlenovej vňate, 2 lyžice balzamikového octu,
125 ml dezertného vína Marsala alebo Sherry (medium), 200 ml hydinového vývaru, soľ, mleté čierne korenie Nadrobno posekanú cibuľu opečieme dozlatista na 20 g masla a dvoch lyžiciac...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g hovädzieho mletého mäsa, 500 g fazule, 50 g slaniny, 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 palička cesnaku, 2 chilli papričky, lyžička rasce, soľ Slaninu nakrájame na kocky, rozpustíme, vsypeme nakrájanú cibuľu, cesnak, o...
Potrebujeme tieto suroviny:1 lyžička masla, 1 lyžička múky, 4 lyžičky ryže, soľ, muškátový oriešok, 4 vajcia, 1 dl mlieka, petržlenová vňať, 1,5 l vody Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a miešame, kým sa po...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g marhúľ, 300 g polohrubej múky, 1 sušené droždie, 1 štipka soli, 50 g masla, 120 g mlieka, 1 vajce, 2 lyžice cukru, na posýpku: 100 g hrubej múky + 70 g masla + 70 g kryštálového cukru V mise rozmiešame múku s droždím a štipkou soli. Maslo rozohrejeme, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g ryže, 12 g šunky, 2 póry, 2 veľké mrkvy, 1 malé biele kapusta, 1 veľká cibuľa, 250 g zeleru, 50 g masla, 1 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, pol zväzku petržlenovej vňate Zeleninu očistíme, pór a mrkvu nakrájame na kolieska a kapustu nakrájame na...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g tvrdého syra, 15 g masla, 1 vajce, 30 g paradajok, 5 g pálivej papriky, 0,5 g mletého čierneho korenia Do zapekacej misky vložíme kúsok masla, plátok paradajky, plátok syra, zase...
Potrebujeme tieto suroviny:600 ml mlieka, 300 g jahôd, 2 lyžičky práškového cukru, 2 lyžice kokosového sirupu, 4 kopčeky vanilkovej zmrzliny, ľadová triešť, pár jahôd na ozdobenie Do mlieka pridáme jahody, cukor a kokosovým sirupom a rozmixujeme. Pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g rezov alebo steakov z lososa (bez kože a kostí), 300 g zemiakov, 1 malý pór, 1 cibuľa, 1/2 lyžice masla, 220 ml mlieka, 120 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice sekaného čerstvého kôpru, 3 lyžice hladkej múky, 1,5 l vývaru (zeleninového alebo rybieho) V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór a pražíme...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g ryže arborio, 400 g jahôd, 2 jarné cibuľky, 2 lyžice masla, 1 dcl bieleho vína, soľ, cca 800 ml zeleninového vývaru, trocha strúhaného parmezánu, trocha vaječného likéru, čerstvé jahody na ozdobu Jarné cibuľky očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na masle. Pridáme k n...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l kapustovej šťavy, 1,5 l vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 ks bravčových kotliet, 100 g sušených hríbov, čierne korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 40 g tuku, 30 g hladkej múky, soľ Do studenej vody dáme variť kotlety, klobásu a hríby. Po pol hodine pridáme...
|
|