Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava

Jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou

Kategória: minútky, baranie a jahňacie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou potrebujeme tieto suroviny:

   • 4 jahňacie kotlety
   • 50 g cibule
   • 50 g masla
   • 4 lyžice olivového oleja
   • 2 vetvičky tymianu
   • 50 g strúhanky
   • 35 g lieskovcov
   • 2 lyžice petržlenovej vňate
   • 2 lyžice balzamikového octu
   • 125 ml dezertného vína Marsala alebo Sherry (medium)
   • 200 ml hydinového vývaru
   • soľ
   • mleté čierne korenie
Recept jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou pripravíme takto:
Nadrobno posekanú cibuľu opečieme dozlatista na 20 g masla a dvoch lyžiciach olivového oleja. Pridáme lístky tymianu a krátko opečieme. Cibuľu vyberieme do misy a necháme ju ochladnúť. Potom k nej primiešame zvyšné maslo, strúhanku, posekané lieskovcové orechy a petržlen. Dochutíme soľou a korením. Mäso osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme zvyšok olivového oleja a mäso na ňom z každej strany prudko opečieme. Preložíme ho do ohňovzdornej misy a rozdelíme naň strúhankovo- -orechovú zmes zmiešanú s trochou oleja, aby nám z mäsa nepadala. Pečieme v rúre vyhriatej na 210°C 10?12 minút. Maslo a olej, na ktorom sme opekali cibuľku, opäť zohrejeme, zalejeme balzamikovým octom a Marsalou. Pri zníženej teplote povaríme, kým sa ich množstvo nezredukuje na polovicu. Prilejeme vývar a necháme zovrieť. Nakoniec zahustíme, dochutíme soľou a korením. Upečené mäso necháme chvíľu odpočívať a potom ho podávame podliate omáčkou.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Bravčové kotlety s jablkom a syrom   Ukrajinské kotlety  


jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou, recept, minútky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!