![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 4 jahňacie kotlety • 50 g cibule • 50 g masla • 4 lyžice olivového oleja • 2 vetvičky tymianu • 50 g strúhanky • 35 g lieskovcov • 2 lyžice petržlenovej vňate • 2 lyžice balzamikového octu • 125 ml dezertného vína Marsala alebo Sherry (medium) • 200 ml hydinového vývaru • soľ • mleté čierne korenie Recept jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou pripravíme takto:
Nadrobno posekanú cibuľu opečieme dozlatista na 20 g masla a dvoch lyžiciach olivového oleja. Pridáme lístky tymianu a krátko opečieme. Cibuľu vyberieme do misy a necháme ju ochladnúť. Potom k nej primiešame zvyšné maslo, strúhanku, posekané lieskovcové orechy a petržlen. Dochutíme soľou a korením. Mäso osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme zvyšok olivového oleja a mäso na ňom z každej strany prudko opečieme. Preložíme ho do ohňovzdornej misy a rozdelíme naň strúhankovo- -orechovú zmes zmiešanú s trochou oleja, aby nám z mäsa nepadala. Pečieme v rúre vyhriatej na 210°C 10?12 minút. Maslo a olej, na ktorom sme opekali cibuľku, opäť zohrejeme, zalejeme balzamikovým octom a Marsalou. Pri zníženej teplote povaríme, kým sa ich množstvo nezredukuje na polovicu. Prilejeme vývar a necháme zovrieť. Nakoniec zahustíme, dochutíme soľou a korením. Upečené mäso necháme chvíľu odpočívať a potom ho podávame podliate omáčkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bravčové kotlety s jablkom a syrom Ukrajinské kotlety jahňacie kotlety s bylinkovou kôrkou, recept, minútky |
|