Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:kačka, červená kapusta, soľ, ocot, cibuľa, červené víno, rasca, olej, čierne korenie, borievka, majoránka Kačku očistite, osoľte a nechajte trochu postáť, posypte rascou, prikryte, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie lístkového cesta, 1 kg jabĺk, strúhanka, 2ks škoricového cukru, 2 ks vanilkového cukru, 1 vajce, 1 tvaroh, hrozienka Jablká ošúpeme, zbavíme sa jadier, prdáme vanilkový a škoricový cukor a uva...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkého tvarohu, 2 lyžice hustej smotany, 2 lyžice rastlinného nátierkového masla, 4 strúčiky cesnaku, soľ Do misky dáme mäkký tvaroh, smotanu, nátierkové maslo, rozotretý cesnak a s...
Potrebujeme tieto suroviny:12 zemiakov, 175 g syra Gouda, 12 plátkov slaniny, kúsok masla, soľ, rasca, pažítka Umyté zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode s rascou domäkka, Potom je zl...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g špaldy, šťava z 1 citróna, olivový olej za studena lisovaný, 1 polievková lyžica medu, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 1 žltá paprika, 1 šalátová uhorka, 5 malých tvrdých rajčiakov, čerstvá bazalka, zelená petržlenová vňať, soľ Špaldu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. Do uvarenej špald...
Potrebujeme tieto suroviny:jahňací zadok, 100 g slaniny, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 1 lyžička hladkej múky Mäso prešpikujeme slaninou, potrieme cesnakom roztlačeným so soľou, dáme do...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček varených húb, 1 hrnček kyslej kapusty, 1 cibuľa, 1 lyžica oleja, cukor, drvená rasca Huby a cibuľu nakrájame najemno, pridáme pokrájanú kapustu a olej premiešam...
Potrebujeme tieto suroviny:8 zemiakov, 2 nožičky údenej klobásy, 2 hrnčeky nadrobno nakrájaných húb, pol hlávky bielej kapusty, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, tuk, vývar, maslo, hladká múka, citrónová šťava Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Do zapekacej misky ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg jahňaciny s kosťou, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 kaleráb, 200 g karfiolu, 200 g zeleného hrášku, 2 l vody, soľ, 1 lyžička mletého muškátového kvetu, 250 ml sladkej smotany, 2 lyžice maizeny, olej, petržlenová vňať Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do vriacej vody...
Potrebujeme tieto suroviny:1 mladý bažant, 100 g anglickej slaniny, 250 g čerstvých húb, 150 g malých cibuliek, 4 lyžice masla, 125 ml bieleho vína, 125 ml vývaru, 1 lyžička soli, pol lyžičky korenia, 2 lyžice oleja, 1 lyžička solamylu, 4 lyžice smotany Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme anglickou slaninou a zviažeme. O...
|
|