![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 1 mladý bažant • 100 g anglickej slaniny • 250 g čerstvých húb • 150 g malých cibuliek • 4 lyžice masla • 125 ml bieleho vína • 125 ml vývaru • 1 lyžička soli • pol lyžičky korenia • 2 lyžice oleja • 1 lyžička solamylu • 4 lyžice smotany Recept bažant po poľovnícky pripravíme takto:
Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme anglickou slaninou a zviažeme. Olej v panvici zahrejeme na strednú teplotu, bažanta opečieme dohneda a s vývarom a vínom necháme piecť pri nízkej teplote. Huby očistíme, nakrájame na malé kúsky. 2 lyžice masla speníme a huby 4 minúty mierne restujeme. Cibuľky olúpeme a osmahnene na 2 lyžiciach masla do zlatista. Bažanta vyberieme, upravíme a prikryjeme. Solamyl rozmiešame so smotanou a necháme s vypečenou šťavou vzkypieť. Huby a cibuľku pridáme do omáčky, zohrejeme a dochutíme. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bažant po poľovnícky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bažant na cesnaku Bažant na ražni Bažant po juhočesky Kuracie stehná po poľovnícky bažant po poľovnícky, recept, hlavné jedlá |
|