Dnes je utorok, 30. apríla, meniny má: Anastázia NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g kuracích pŕs, 1 hlávkový šalát, 1 čakanka, 1 šalát Lollo Rosso (s červenými listami), 1 rajčiak, soľ, korenie, na dresing: 1 lyžica octu + 2 lyžice oleja + 1/2 lyžice horčice + 1 lyžica cukru + biele korenie + voda podľa potreby Šaláty rozoberieme na jednotlivé listy, dôkladne ich umyjeme pod studenou v...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl ginu, 1,5 cl svetlého rumu, 1,5 cl Triple Sec, 1,5 cl citrónovej šťavy, 1,5 cl grapefruitového džúsu Ingrediencie nalejeme do šejkra, pridáme drvený ľad a pretrepeme. Cez sitko...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g margarínu, 200 g zeleru, 1 nízkotučný biely jogurt, soľ, citrónová šťava Syrový zeler očistíme, nastrúhame najemno, pokvapkáme citrónovou šťavou, os...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg trniek, 350 g cukru, 1 l vody, kvasinky Trnky opláchneme, roztlačíme, zalejeme ju horúcim cukrovým roztokom (ten pr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 veľký plát hovädzieho zadného mäsa, 400 g nastrúhaného chrenu, 125 g masla, 200 ml smotany, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, soľ Plát mäsa naklepeme a osolíme. Nastrúhaný chren zmiešame s maslom, rozotrie...
Potrebujeme tieto suroviny:4 hovädzie rezne zo stehna, 4 väčšie zemiaky, 2 väčšie cibule, hladká múka, 40 g oleja, soľ, mleté čierne korenie, 2 dcl čierneho vína Mäso osolíme, naklepeme a poprášime múkou. V kastróle rozpálime olej a rezn...
Potrebujeme tieto suroviny:žĺtky z natvrdo uvarených vajec, olivový olej, ocot, plnotučná horčica, soľ, biele korenie, kari korenie Žĺtky nastrúhame na jemnom strúhadle a premiešame s olivovým olejom, octom,...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kuracieho mäsa, 200 g hovädzieho predného bez kostí, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva + zeler + petržlen), 100 g kapusty, 150 g póru, 1 cibuľa, 20 g feferónky, 20 g sušených húb, soľ, 100 g oleja, 1 vajce, 50 g špagiet, celé čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 3 l vody, tabasco Hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody spolu s celým korením a cibuľou. ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové kotlety, 4 plátky údeného mäsa (alebo rebierka), 4 frankfurtskej párky, 100 g slaniny, 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, rasca, 1 lyžička cukru Kotlety naklepeme, potrieme soľou a rascou a upečieme. Údené mäso uvaríme, ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g šampiňónov, 350 g ryže, 1 cibuľa, 25 g masla, 0,5 dcl bieleho vína, 40 g strúhaného parmezánu, 1 l bujónu Nakrájanú cibuľu mierne opražíme, potom pridáme na plátky nakrájané šampiňó...
|
|