Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g cukiet, 2 fenikle, 1 cibuľa, 40 g masla, 1 l vývaru, 1 lyžica feniklové vňate, soľ, čierne korenie, 100 g šunky, 100 g špagiet, 1 lyžice bieleho vína, 1 žĺtok, paradajka Zeleninu nadrobno nakrájame. Na masle speníme cibuľu s feniklom, pridáme po...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bezvaječných špagiet, 4 paradajky, červená feferónka, 4-6 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, bazalka, soľ, olivový olej Do osolenej vriacej vody dáme variť špagety asi na 10 minút. Pridáme poliev...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg zemiakov, cibuľa, sušené huby, mrkva, zeler, petržlen, soľ, korenie, majorán, zelerová vňať, cesnak, olej, hladká múka Sušené huby namočíme na 30 minút do studenej vody. Zemiaky olúpeme, umyjeme...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg jelenieho mäsa, 0,5 kg mäsa z diviaka, 20 dkg údeného bravčového bôčika, 4 veľké cibule, 4 papriky, 6 paradajok, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 2 lyžice červenej sladkej papriky, 1 chilli paprička, vývar, masť V kastróle rozpustíme masť, pridáme nakrájaný údený bôčik, na plátky nakráj...
Potrebujeme tieto suroviny:2 banány, 100 g prerastenej slaninky, 1 lyžica plnotučnej horčice, 5 g strúhaného kokosu Horčicu zmiešame s kokosom a potrieme na rozloženú slaninku. Banán zrolujem...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen a zeler), bobkový list, celé čierne korenie, soľ, 1 kyslá smotana, 1 lyžica hladkej múky, 1 viazanička kôpru Zeleninu pokrájame na malé kúsky a varíme vo vode spolu s bobkovým listom, ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčovej krkovičky, 30 g cibule, 1 rajčinový pretlak, soľ, mleté korenie, 2 dcl piva, hladká múka Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme, obalíme v hladkej múke a zprudka z obo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 cl džinu, 2 cl limetového džúsu, 7 cl ružového šumivého vína, na ozdobenie: plátok čerstvej jahody Do koktailového pohára nalejeme džin, limetový džús a nakoniec šumivé víno,...
Potrebujeme tieto suroviny:široké rezance, cibuľa, paradajky, cesnak, čerstvá bazalka, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g žervé bez príchuti, 1 jablko, 4 lyžice sladkej smotany, maličký kúsok čerstvého chrenu, štipka soli K žervé pridáme smotanu, štipku soli, jemne nastrúhané jablko a nastrúhaný ...
|
|