KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept zverinový guláš s údeným bôčikom potrebujeme tieto suroviny: • 0,5 kg jelenieho mäsa • 0,5 kg mäsa z diviaka • 20 dkg údeného bravčového bôčika • 4 veľké cibule • 4 papriky • 6 paradajok • 5 strúčikov cesnaku • soľ • mleté čierne korenie • mletá rasca • 2 lyžice červenej sladkej papriky • 1 chilli paprička • vývar • masť Recept zverinový guláš s údeným bôčikom pripravíme takto:
V kastróle rozpustíme masť, pridáme nakrájaný údený bôčik, na plátky nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme nakrájané mäso z diviny, osolíme, posypeme červenou paprikou a krátko opražíme. Potom zalejeme litrom vývaru a prikryté dusíme na miernom ohni asi hodinu. Potom pridáme štipku mletej rasce, nakrájanú chilli papričku a štipku mletého čierneho korenia, premiešame, prikryjeme a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme nakrájané paradajky a papriky a ešte chvíľku podusíme. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zverinový guláš s údeným bôčikom nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Medailóniky s údeným syrom a lečom Zverinový guláš s údeným bôčikom II zverinový guláš s údeným bôčikom, recept, špeciality |
|