Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g ryže, 2-3 lyžice oleja, soľ, 150 g očistených šampiňónov, 2 lyžice masla, petržlenová vňať Prebratú ryžu prepláchneme, necháme odkvapkať, nasypeme do nádoby s rozohri...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl calvadosu, 4 cl grapefruitového džúsu, ľad Calvados a džús pretrepeme s ľadom v šejkri. Podávame v koktailovom pohári....
Potrebujeme tieto suroviny:500 g teľacieho stehna, 80 g masla, hladká múka, 200 g hlív, soľ, čierne korenie Z teľacieho mäsa nakrájame malé medailóniky, naklepeme ich, obalíme po oboc...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie cestovín, 300 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, čierne korenie, masť na vymastenie pekáča Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Potom vodu zlejeme, k cestovinám p...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zubáč, pol kocky masla, soľ, čierne korenie, rasca Odstránime šupiny, plutvy, vnútornosti a hlavu. Dobre očisteného zubáča nak...
Potrebujeme tieto suroviny:2 zelery, 200 g údeného mäsa, cibuľa, 2 vajcia, 2 lyžice smotany, syr na strúhanie, maslo, soľ, cukor, petržlenová vňať Zelery pokrájame na 0,5 cm hrubé kolieska, uvaríme ich ve slanej ocukrovane...
Potrebujeme tieto suroviny:6 hrubších rezňov zo sviečkovice, lyžica múky, masť, vývar, mleté čierne korenie, soľ Rezne zo sviečkovice po jednom napichneme na vidličku, ponoríme do horúceho...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg varených zemiakov, asi 300 g hrubej múky, 1 veľké vajce, soľ Zemiaky uvaríme v šupke najlepšie deň dopredu. Studené ošúpeme a nastrúhame...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého mäsa, 1 cibuľa, 1 vajce, hladká múka, 1 veľký pohár leča, 200 g syra, horčica, kečup Mleté mäso zmiešame s vajcom, nakrájanou cibuľou a hladkou múkou. Zo zmesi ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 100 g cukru múčka, 120 g masla, 4 žĺtky, citrónová kôra, pol sáčku kypriaceho prášku, na polevu: 4 bielky + 150 g mletých orechov + 200 g cukru múčka Z múky, cukru, zmäknutého masla, žĺtkov, citrónovej kôry a kypriaceho prášk...
|
|