Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g hovädzej kostí, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1/2 zeleru, soľ, čierne korenie, 4 guličky nového korenia, 6 guľôčok čierneho korenia, 2 bobkové listy, petržlenová vňať Umyté hovädzie kosti vložíme do 1 l vlažnej osolenej vody a povaríme. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčší zeler, 6 vajec, majonéza, horčica, smotana, huby z konzervy (šampiňóny, kuriatka), soľ Vajcia uvarte na tvrdo, oddeľte žĺtky a bielky. Uvarený zeler pokrájajte na...
Potrebujeme tieto suroviny:25 dkg kuracieho mäsa, maslo, 10 dkg mrazenej zeleninovej zmesi, 2,5 dcl bieleho vína, 2 dcl smotany, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, kurací vývar Rozmrazenú zeleninou zmes podusíme na 2 lyžiciach masla, pridáme biele víno...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, kúsok zeleru, 120 g mrkvy, pór, cibuľa, 20 g masti, 1 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, majorán, 50 g údeného bôčika, 2 párky, 1,5 dl smotany, petržlenová vňať Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame. Cibuľu pokrájame...
Potrebujeme tieto suroviny:surové zemiaky, cibuľa, saláma, tvrdý sýr Surové zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na kolieska cca 0,5 cm široké (aj ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kreviet, paradajky, cesnak, maslo, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín, petržlenová vňať V panvici na masle opečieme krevety zo všetkých strán. Pak ich preložíme do...
Potrebujeme tieto suroviny:1 údené koleno (asi 0,5 kg), 250 g párkov, 250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu, 250 g mrkvy, 2 veľké cibule, 250 g kalerábu, 250 g zemiakov, 2 stopky zeleru, 3 celé klinčeky, 1 l vody, 500 ml svetlého piva, 1 lyžička horčice, zväzok petržlenovej vňate Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchnem...
Potrebujeme tieto suroviny:500 ml mlieka, hrsť vykôstkovaných čerešní, cukor krupica, čerešne na zdobenie Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme do peny. Nápoj podávame vychla...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg šunky od kosti vcelku a s ponechanou kožou, klinčeky, 4 lyžice medu, 4 lyžice práškového cukru Šunku vcelku postavíme na parák do veľkého hrnca, prilejeme vriacu vodu tak...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg jahňacieho rebra, 100 g slaniny, 200 g dvojfarebných fazule, 1 cibuľa, 100 ml červeného vína, 4 lyžice brusníc, 1 lyžica hladkej múky, olej, soľ, čierne korenie, tymián, vývar Mäso okoreníme tymianom, soľou a korením, naložíme do oleja a necháme 2 hod...
|
|