Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel

Hrachová polievka s údeným kolenom

Kategória: polievky, bravčové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hrachová polievka s údeným kolenom potrebujeme tieto suroviny:

   • 1 údené koleno (asi 0,5 kg)
   • 250 g párkov
   • 250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu
   • 250 g mrkvy
   • 2 veľké cibule
   • 250 g kalerábu
   • 250 g zemiakov
   • 2 stopky zeleru
   • 3 celé klinčeky
   • 1 l vody
   • 500 ml svetlého piva
   • 1 lyžička horčice
   • zväzok petržlenovej vňate
Recept hrachová polievka s údeným kolenom pripravíme takto:
Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchneme. V hrnci zmiešame zeleninu s hrachom, pridáme koleno, zalejeme vodou a pivom a pomaly uvedieme do varu. Priebežne odstraňujeme zrazeninu z povrchu polievky. Hrniec prikryjeme a varíme, pokiaľ hrach aj mäso nezmäknú. Uvarené koleno vyberieme z polievky, mäso oberieme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme ho späť do polievky. Pridáme párky nakrájané na kolieska a varíme eště asi 4 minúty. Na záver pridáme horčicu rozmiešanú s trochou polievky a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.





hrachová polievka s údeným kolenom, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!