Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300 g vareného kapusty, 4 žemľové knedle, 250 g duseného alebo vareného mäsa, 100 ml červeného vína, 4 zemiaky, 2 cibule, 200 ml smotany, 2 vajcia, 100 g strúhaného syra Mäso nakrájame na malé kocky, pridáme kečup, sójovú omáčku, korenie a premi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l hovädzieho vývaru, 2 dcl smotany (12% tuku), 2 žĺtky, 50 g strúhaného syra, 1 rožok, 20 g masla, pažítka Hovädzí vývar privedieme k varu, všľaháme žĺtky rozmiešané v smotane a za s...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kakaových sušienok, 50 g polohrubej múky, 100 g strúhaných vlašských orechov, 100 g krupicového cukru, vanilkový cukor, citrónová kôra, štipka soli, 150 g masla, 2 vajcia, troška mletej škorice, pol lyžičky prášku do pečiva, 400 g čerstvých vyzretých egrešov, 2 lyžice redšej ríbezľovej marmelády, vajce na potretie, hrsť sekaných vlašských orechov, práškový cukor na posypanie Sušienky nastrúhame a premiešame s múkou, cukrom, soľou, práškom do pečiva,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zajačí chrbát, 60 g údenej slaniny, 100 g rajčiakového pretlaku, 80 g masla, 0,1 l vína, soľ, cukor, citrónová šťava Zajači chrbát popreťahujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a upečieme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g bryndze, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice rastlinného masla, 3 vajcia uvarené natvrdo, smotana podľa potreby, soľ, štipka mletej rasce, pol lyžičky mletej papriky, pažítka Bryndzu vymiešame s maslom, ak je nátierka moc hustá, zriedime ju trochou s...
Potrebujeme tieto suroviny:8 dcl šľahačkovej smotany, 150 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 4 citróny, 4 bielky Žĺtky s cukrom a smotanou šľaháme nad parou (do 80°C) do zhustnutia. Odstav...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g hrubé mouky, 250 g rostlinného tuku, 60 g umělého sladidla, 75 g škrobové moučky, 100 g mletých ořechů, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli Umleté ořechy opražíme na trošce tuku a necháme je vychladnout. Ušleháme tu...
Potrebujeme tieto suroviny:350 rybie filé, 100 g očistený krevet, 1,malý ďumbier, cesnak - aspoň 4 strúčiky1 l mäsového vývaru, 2 bielka, 1 lyžica bieleho vína , griotka 1 lyžica, hladká múka na obalenie, čerstvá petržlenová vňať Cesnak a ďumbier ošúpeme a nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme a na...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa, 100 g párko, 300 g koreňovej zeleniny, 300 g kapusty (kyslej alebo sterilizovanej), 200 g červenej repy, ocot, bobkový list, niekoľko guľôčok čierneho korenia a nového koreniav, šálka kyslej smotany Hovädzie mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme do dvoch litrov studenej vo...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čerstvých húb, 50 g slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, soľ, čierne mleté korenie, 1 gulička borievky, chlieb, cesnak, 100 g tvrdého syra Na masle opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu, potom pridáme očiste...
|
|