KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa Na recept boršč potrebujeme tieto suroviny: • 200 g hovädzieho mäsa • 200 g bravčového mäsa • 100 g párko • 300 g koreňovej zeleniny • 300 g kapusty (kyslej alebo sterilizovanej) • 200 g červenej repy • ocot • bobkový list • niekoľko guľôčok čierneho korenia a nového koreniav • šálka kyslej smotany Recept boršč pripravíme takto:
Hovädzie mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme do dvoch litrov studenej vody a varíme do poloměka. Potom pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso. Zeleninu očistíme, nakrájame na rezance a pridáme k takmer mäkkému mäsu. Po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú kapustu a nakrájanú cviklu a všetko dovaríme domäkka. V malom množstve vody povaríme korenie a vlejeme do polievky. Nakoniec pridáme na plátky nakrájaný párok. Pri podávaní podľa chuti okyslíme a pridáme lyžicu kyslej smotany. V našej kuchárke bolo okrem receptu Boršč nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Boršč bieloruský Boršč chalupársky Dedinský boršč boršč, recept, polievky |
|