Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
400 g celozrných pšeničných rezancov, 400 g čerstvej kapusty, 2 lyžice slnečnicového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Kapustu nastrúhame na hrubom strúhadle a op...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 malá cibuľa, 60 g masla, 30 g pšeničnej múky, 1l hovädzieho vývaru, soľ, korenie, kayánský korenie, 100 g špenátu, 2 hrste čerstvých byliniek (petržlenová vňať + kôpor + kebrlík atď), 1 veľký zväzok pažítky, 200 g sladkej smotany
V hrnci rozohrejeme maslo a usmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Za s...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 vareného bravčového mäsa, vývar z mäsa, 200 g údeného mäsa, 1 veka, 10 vajec, 200 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový kvet, posekaná pažítka
Veku nakrájame na malé kúsky, zalejeme rozpusteným tukom. Na malé kúsky pok...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 teľacie rezne po 150 g, 200 g špargle, 100 g šunky, 100 g ementálu, 60 g masla, biele víno, soľ
Rezne opečieme na masle a vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, p...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg hovädzieho mäsa s kosťou, 0,5 kg slepačieho mäsa, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, 1 bobkový list, tymian
Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g marhúľ, 300 g polohrubej múky, 1 sušené droždie, 1 štipka soli, 50 g masla, 120 g mlieka, 1 vajce, 2 lyžice cukru, na posýpku: 100 g hrubej múky + 70 g masla + 70 g kryštálového cukru
V mise rozmiešame múku s droždím a štipkou soli. Maslo rozohrejeme, pridáme...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg údeného pliecka, 2 cibule, 300 g mrkvy, 1 zeler, 1 lyžica cukru, 2 bobkové listy, 6 klinčekov, 125 ml bieleho vína, 3 dcl vína na podlievanie, olej
Mäso povaríme 20 minút s bobkovým listom a klinčekmi. Práškový cukor zmieša...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g mäsa z diviaka, 300 g bravčového bôčiku, 150 g surovej bravčovej slaniny, 50 g bravčovej masti, 50 g cibule, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 5 cl koňaku, 1 žĺtok, citrónová kôra, soľ, paštétové korenie
Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a nechá...


Potrebujeme tieto suroviny:
600 g naporcovaného kapra bez chrbtice, 300 g surových zemiakov, 100 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, 80 g masla, soľ, mleté ​​čierne korenie, šťava z jedného citróna, petržlenová vňať, vývar
Porcie ryby potrieme cesnakom roztlačeným so soľou a okoreníme. Väčšia zape...


Potrebujeme tieto suroviny:
450 g marhuľového džemu, 5 dcl šľahačkovej smotany, 250 g kryštálového cukru, 20 g želatíny, 2 vajcia, citrónová šťava
Žĺtky, cukor a smotanu šľaháme nad parou do zhustnutia. Potom odstavíme, pr...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!