Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 25. mája, meniny má: Urban

Paštéta z diviaka

Kategória: na chlieb, paštéty

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept paštéta z diviaka potrebujeme tieto suroviny:

   • 300 g mäsa z diviaka
   • 300 g bravčového bôčiku
   • 150 g surovej bravčovej slaniny
   • 50 g bravčovej masti
   • 50 g cibule
   • 50 g sterilizovaných šampiňónov
   • 5 cl koňaku
   • 1 žĺtok
   • citrónová kôra
   • soľ
   • paštétové korenie
Recept paštéta z diviaka pripravíme takto:
Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a necháme v chladničke odležať 24 hodín. Varené alebo pečené mäso z diviaka bez šliach a kostí a odležaný bravčový bôčik dva razy zomelieme. Pridáme citrónovú kôru, korenie, žĺtok a rozmixujeme. Na masti speníme cibuľku, pridáme k mase a znovu rozmixujeme. Nakoniec primiešame koňak a slaninu pokrájanú na kocky. Paštétu vložíme do formy vyloženej alobalom, do stredu poukladáme sterilizované šampiňóny, prikryjeme a vo vodnom kúpeli pomaly dusíme 90 minút. Udusenú paštétu mierne zaťažíme, prebytočný tuk zlejeme a do druhého dňa necháme vychladnúť. Vychladnutú paštétu vyklopíme z formy a pokrájame na tenké plátky.





paštéta z diviaka, recept, na chlieb


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2020 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!