![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 300 g mäsa z diviaka • 300 g bravčového bôčiku • 150 g surovej bravčovej slaniny • 50 g bravčovej masti • 50 g cibule • 50 g sterilizovaných šampiňónov • 5 cl koňaku • 1 žĺtok • citrónová kôra • soľ • paštétové korenie Recept paštéta z diviaka pripravíme takto:
Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a necháme v chladničke odležať 24 hodín. Varené alebo pečené mäso z diviaka bez šliach a kostí a odležaný bravčový bôčik dva razy zomelieme. Pridáme citrónovú kôru, korenie, žĺtok a rozmixujeme. Na masti speníme cibuľku, pridáme k mase a znovu rozmixujeme. Nakoniec primiešame koňak a slaninu pokrájanú na kocky. Paštétu vložíme do formy vyloženej alobalom, do stredu poukladáme sterilizované šampiňóny, prikryjeme a vo vodnom kúpeli pomaly dusíme 90 minút. Udusenú paštétu mierne zaťažíme, prebytočný tuk zlejeme a do druhého dňa necháme vychladnúť. Vychladnutú paštétu vyklopíme z formy a pokrájame na tenké plátky. V našej kuchárke bolo okrem receptu Paštéta z diviaka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Babičkina pečeňová paštéta Bôčiková paštéta Bravčová paštéta II Cigánska paštéta Domáca husacia paštéta Kuracia paštéta Paštéta z bravčovej pečene Paštéta z kuracej pečene Vianočná hydinová paštéta Zverinová paštéta so sušenými slivkami a vlašskými orechmi paštéta z diviaka, recept, na chlieb |
|