Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g bravčovej panenky, 200 g údeného ovčieho syra, 4 paradajky, 4 papriky, steakové korenie, 2 vajcia, olej na opekanie, 4 hrianky Z panenky nakrájame plátky, ktoré okoreníme, orestujeme na tuku, dáme na pl...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg teľacieho stehna, 100 g masla, soľ, vývar Mäso sprudka osmažíme zo všetkých strán na rozpálenom masle, osolíme, podle...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kg zrelých tvrdých broskýň, 1,5 l vody, 500 g kryštálového cukru, 1 lyžička kyseliny citrónovej, 8 hviezdičiek badiánu Zvaríme vodu s cukrom. Broskyne umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky, ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 60 g masti, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca, majorán Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky nakrájané mä...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg varených zemiakov, asi 300 g hrubej múky, 1 veľké vajce, soľ Zemiaky uvaríme v šupke najlepšie deň dopredu. Studené ošúpeme a nastrúhame...
Potrebujeme tieto suroviny:1 mäkký tvaroh, 1 paradajku, príp. 1 lyžička majonézy, cesnak, kôpor sušený (alebo čerstvý), soľ Paradajku nastrúhame na hrubom strúhadle, zvyšnú šupku prekrájame na kúsky....
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rybieho filé, mlieko, 2 vajcia, 50 ml vína, hladká múka, soľ Filé pokrájame na porcie, zalejeme osoleným mliekom a necháme niekoľko hodí...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg jabĺk, 0,5 l sladkej smotany, 30 g hladkej múky, 30 g cukru, soľ, škorica, voda Jablká očistíme, pokrájame na malé kúsky a dáme variť do osladenej vody s c...
Potrebujeme tieto suroviny:270 g žĺtkov, 200 g masla, 30 g sardelovej pasty, citrónová šťava, soľ Všetky suroviny okrem soli zmiešame a vyšľaháme do hladkej peny. Dochutíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg čerstvého špenátu, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 60 g masla, soľ, korenie, 1 lyžica strúhanky Na masle speníme cibuľu nakrájanú na jemno, pridáme prelisovaný cesnak, osm...
|
|