![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 3 kg zrelých tvrdých broskýň • 1,5 l vody • 500 g kryštálového cukru • 1 lyžička kyseliny citrónovej • 8 hviezdičiek badiánu Recept broskyňový kompót pripravíme takto:
Zvaríme vodu s cukrom. Broskyne umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky, vykôstkujeme a ponoríme do studenej vody, v ktorej sme rozpustili kyselinu citrónovú. Polovičky broskýň narovnáme do čistých zaváracích pohárov vždy reznou stranou nadol a do každej z nich pridáme dve hviezdičky badiánu. Zalejeme teplým sirupom, asi 1,5 cm pod hrdlo pohára a pevne uzavrieme viečkom. Poháre s kompóty vložíme do hrnca s teplou vodou a sterilizujeme 20 až 25 minút pri teplote 85°C. V našej kuchárke bolo okrem receptu Broskyňový kompót nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Brusnicový kompót Čerešňový kompót Čerešňový kompót II Čerešňový kompót III Hruškový kompót Jablkový kompót Jablkový kompót II Jablkový kompót s vanilkou Jahodový kompót Jarabinový kompót Marhuľový kompót Rebarborový kompót Rebarborový kompót II Tekvicový kompót Trnkový kompót Trnkový kompót s klinčekmi a škoricou broskyňový kompót, recept, kompóty, marmelády |
|